Tatar, “Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün üyelikler konusundaki itirazları dikkate almaması halinde partinin ve ülkenin iyiliği için konuyu yargıya taşımaktan asla çekinmeyeceğini” kaydetti.

Tatar, basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, tüm adayların örgüt seçimleri, ilçe kongreleri ile kurultayda oy kullanacakların listeleri üzerinde uzlaşması için yeniden çağrıda bulundu.

UBP’de bazı kişilerin bazı üyeleri arayarak kime oy vereceğini sorgulayarak baskı uyguladığını savunan Tatar, üyelikler konusundaki uyarılara kulak tıkadığını ileri sürdüğü Özgürgün ve yandaşlarını eleştirdi.

Bunun partiye zarar vereceğinin bilinmesine, görülmesine ve bölünmeden söz edilmesine rağmen doğrunun yapılmadığını belirten Ersin Tatar, “Ancak şu bilinmelidir ki mahkemelerin daha önce verdikleri kararlar ortadadır ve hiç bir siyasi parti genel başkanı veya organı tüzüğüne, yasalara, demokratik anlayışlara aykırı tutumlar ortaya koyamaz. Yargı kararları nettir, koyarlarsa yargı bunlara dur diyecektir” ifadelerine yer verdi.