İlk güncel konuşmayı, UBP milletvekili Ersin Tatar, “son siyasi ve ekonomik gelişmeler” konusunda yaptı.

Tatar, Ercan Havalimanı Projesi’nin tamamlanması gerektiğini, gelirlerinin artacağını, devletim tüm birimleri ile denetimlerin mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’den KKTC’ye gelen su meselesine değinen Tatar, projenin önemli ve büyük bir proje olduğunu, kısa sürede sorunların çözülerek, projenin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ekonomik Program’ın bir an önce imzalanması gerektiğini söyleyen Tatar, hükümetin duruşuyla ilgili bir sıkıntı olduğunu, reformların gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Hükümetin reform sürecini ciddiyetle ele alması gerektiğini belirten Tatar, reformlar yapılmazsa sıkıntının büyüyeceğini ifade etti.

KIB-TEK’te daha fazla denetim ve şeffaflığa ihtiyaç olduğunu söyleyen Tatar, “Çeşitli şaibeler duyuyoruz. Bir an evvel bu sıkıntılar aşılmalıdır” dedi.

Sayaçlarla ilgili yanlış okuma yönünde iddialar bulunduğunu belirten Tatar, beklenenin üzerinde faturaların ortaya çıktığını, bu konuda bir açıklama beklediklerini söyledi.

Tatar, petrol fiyatlarındaki düşüşün yansıtılması gerektiğini ifade etti.

İstikrarın sağlanabilmesi için makro ekonomik modellere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Tatar, vizyon sahibi ve kararlı olmak gerektiğini, TC ile Ekonomik Programların uygulanması gerektiğini belirtti.