Sabah Rotası’na konuk olan UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, 31 Ekim’de yapılacak UBP Kurultayı’nda Genel Başkan adaylığı süreci ve sonrasını değerlendirdi.

Tatar, partide mevcut yönetimin başarısız, halkla ve tabanla kopuk olduğunu öne sürerek, kendisinin aday olma gerekçelerini ise çalışkan oluşu, tabanla ve halkla arasının iyi olması, tecrübesi ve aday olması için gelen öneriler olarak sıraladı.

Partiye üyelikler konusunda ciddi bir sıkıntı yaşandığını kaydeden Tatar, üyeliklerin arzu edildiği şekilde, demokratik bir biçimde yapılmadığını bunun da parti içinde huzursuzluk yarattığını ifade etti.

“Kurultay süreci boyunca tansiyon yükselse de kırıcı olmadan, sert söylemlerden uzak durmak lazım” ifadelerini kullanan Tatar, kurultay sonucunun parti ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

Birkaç kişinin hırsı ve yanlışları nedeniyle işlerin bu noktaya getirildiğini öne süren Tatar, “Hiçbirimiz partide üyelik krizi olmasından keyif almıyoruz. Başkan adayları, olanları onaylamıyor ve konuşuyoruz. Yıllardan beri halkın içindeyim. Gücüm var ve yarıştayım. Demokratik anlayışın gelişmesi yalnız tüzük değişikliği ile olmaz, zihniyet değişikliği de gerekir. Yapılan yanlışın düzeltilmesi lazım” dedi.