Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan adayı Ersin Tatar, UBP’de şu anda yönetimdeki zihniyetin “her ne pahasına olursa olsun parti yönetiminde kalmak için her türlü hile, yasa dışılık, baskı ve tehdide başvuran, partiye ve ülkeye zarar veren bir zihniyet olduğunu” öne sürdü.

Tatar, UBP Genel Merkezi’nde genel başkanlık seçiminin ikinci turunda kendisine destek vereceklerini açıklayan milletvekilleri Zorlu Töre, Nazım Çavuşoğlu, Ünal Üstel ve Ersan Saner’le birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kendisine halen üye listesi verilmediğini söyleyen Tatar, resmen talep etmesine rağmen, diğer Genel Başkan adayı (Özgürgün’ün) kimin ilk turda oy kullandığını-kullanmadığını bilirken, kendisinin bilmediğini kaydetti.

“KURULTAYIN İLK TURUYLA İLGİLİ CİDDİ ŞAİBELER VAR”

Tatar, “ne kadar üyenin gelip oy kullandığının dahi belli olmadığını ve kurultayın ilk turuyla ilgili çok ciddi şaibeler bulunduğunu” ifade etti.

Parti Meclisi seçimi yapılmış olmasına rağmen sonuçların açıklanmadığını, bu konuda da hem kendisinin, hem de adayların büyük endişeleri bulunduğunu kaydeden Tatar, “Bize göre kullanıldığı iddia edilen oyla, pusula sayısı arasında bir fark söz konusu olduğu için, pusulalar o akşam işleme konulmamıştır. Ve yine bizim saptamalarımıza göre, şu andaki Genel Başkan entrikalarının, liste oyunlarının ortaya çıkmaması için Divan’ın Parti Meclisi sonuçlarını engellemiştir” ifadelerini kullandı.

“İLKEL KABİLEDE BİLE…”

Bu durumun tüzüğe aykırı olduğunu bildiren Tatar, ilkel kabile seçimlerinde bile oylamanın yapılmasından bir hafta sonra sayımın yapılması ve sonuçların açıklanmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Tatar, UBP’yi utanç verici ve demokrasiye aykırı olduğunu savunduğu duruma düşürenlerin, UBP’nin tarihine kara leke sürdüğünü iddia etti.

1446646361.jpg

“ÇOKTAN MAHKEMEYE BAŞVURMAMIZ GEREKİRDİ”

Şu ana kadar yapılanlar karşısında çoktan mahkemeye başvurulması gerektiğini belirten Tatar, mahkemeden sonuç alınacağına inandıklarını, fakat kendilerinin siyasi mücadeleyi tercih ettiklerini belirtti.

Mahkemeden alınacak sonucun UBP için çok yıkıcı olacağını belirten Tatar, kendilerinin, UBP üyelerinin ve tabanının bu işi mahkemeye bırakmadan çözeceğine inanıp güvendiklerini söyledi.

Tatar, “ilk turda, tüm baskılara, vaatlere, tehditlere ve hilelere rağmen üyelerin yüzde 56’sının Hüseyin Özgürgün’e ‘yaptıkların doğru değildir’ mesajını verdiğini, UBP tabanında Genel Başkan Özgürgün’e duyulan tepkinin en az yüzde 80’lerde olduğuna inandıklarını” belirtti.

“GENEL SEÇİMDE BAŞARI ÖNEMLİ”

“Unutulmasın ki parti için seçimi kazanmaktan daha önemli olan milletvekilliği seçiminde başarılı olmaktır” diyen Ersin Tatar, Özgürgün ve ekibiyle milletvekilliği seçimine gidilmesi halinde, UBP’nin tarihinin en ağır seçim yenilgisiyle karşı karşıya kalabileceğini iddia etti.

Üyeleri 7 Kasım günü sadece hizmet için aday olan kendisine destek vermeye davet eden Tatar, kimseyi mahcup etmeyeceğini, verdiği tüm sözleri yerine getireceğini ve daha önce olduğu gibi UBP’lilerle iç içe olmaya devam edeceğini söyledi.

UBP Genel Başkan adayı Tatar, seçimin ilk turunda kendisine destek veren milletvekillerine, parti örgütleri, üyelere ve halka teşekkür ederken, oy vermeyenlerin kararlarını saygı ile karşıladığını belirtti; ancak ülke ve parti için bir kez daha düşünmelerini istedi.

1446646349.jpg

“GENEL BAŞKAN VE DİVANI TOPLANTIYA ÇAĞIRIYORUM”

Tatar, hangi listelerle seçime girileceğinin kararlaştırılması için Genel Başkan Özgürgün ve Divan’a toplantı çağrısında da bulundu.

Tatar, bir soruya karşılık Parti Meclisi seçim sonuçlarının kutularda kapalı beklemesinin yasalara aykırı olduğunu, Parti Meclisi adaylarının itiraz edip mahkemeye gitmeleri durumunda seçimin ertelenebileceğini de belirtti.

Sonuçların oylama salonundan çıkarılmasının dahi yanlış olduğunu kaydeden Tatar, normalde sayımın 1 saat içinde tamamlanıp sonuçların açıklanması gerektiğini vurgulayarak, söz konusu durumu “şaibe ve skandal” olarak niteledi.

UBP’de geçtiğimiz hafta sonu iki gün yapılan 20. Olağan Kurultay’da 7 aday başkanlık için yarışmış ancak hiçbir aday başkan seçilmek için salt çoğunluğu sağlayamamıştı. Adaylardan en çok oyu alan Hüseyin Özgürgün ile Ersin Tatar bu cumartesi yapılacak ikinci tur oylamaya katılmaya hak kazanmıştı. 70 parti meclisi üyesi için verilen oyların sayımı ise Kurultay Divanı kararıyla başkanlık seçiminin yapılacağı güne ertelenmişti.