Ceren ERCİH 

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ersin Tatar, Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu. Elektrik Kurumunda yaşanan sıkıntılara değinen Tatar, Elektrik Kurumu’nun İsmet Akim’in krallığı olmaktan çıkmasını ve vatandaşın cebinin de düşünülmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’den elektrik geldiği takdirde maliyetin yarı yarıya düşeceğini belirten Tatar, bu projenin 6 sene önce yapıldığına da dikkat çekti. Genel Başkanlığa aday olup olmayacağı konusunda da açık kapı bırakan Tatar, bunlar partinin iç meseleleridir parti de konuşulur dedi. 

“KURUMU BORÇLANDIRACAK” 

Elektrik Kurumu’nun önlemleri alması gerektiğini belirten Tatar, şöyle dedi: “Ekonomik aklın önerdiği ve önerebileceği formüller bellidir. Türkiye’nin bürokratlarıyla oturup konuştuğunda sana diyecek ki hayır 100 milyon TL buradan oraya aktarılamaz. Çünkü bütçe kaynağı yoktur. O 100 milyon TL açığın orada oluşmaması için Elektrik Kurumu’nun kendi önlemini alması lazımdı. Ya tasarrufa gidecekti, ya verimliliğini arttıracaktı, ya da fiyatını arttıracaktı. Vatandaştan tepki almamak için siz bunların hiç birini yapmıyorsunuz, günün sonunda kolaycılık, merkez yönetim kurulu üzerinden 100 milyon TL alma gayreti içerisindedir. Onu almazsa gidip borçlanacak, kurumu borçlandıracak. Bunlar ekonomik programlarda yasaklanan maddelerdir.” 

“SİYASETÇİLER ZORA GİRMEK İSTEMEDİKLERİ KONULARI İLERİYE ATIYOR” 

Tatar, siyasetçilerin zora girmek istemedikleri için problemleri ileriye attığını şu sözlerle belirtti; “Her an verimliliğimizi nasıl arttırabiliriz, nasıl yeni teknolojiyle yeni bir takım gelişmelerde fiyatı ucuzlatabiliriz? Bütün bu çalışmaların yapılması lazım. Bunları söylemek kolay, yapması zordur. Onun için günün sonunda siyasetçiler, zora girmek istemedikleri için bütün bunlar zaman kaybıdır, problemleri daha ileriye ertelemekten geçiyor maalesef.” 

“KALİTELİ ELEKTRİĞİ VATANDAŞA SUNMALIYIZ” 

Tatar, Elektrik Kurumu’nun İsmet Akim’in krallığı olmaktan çıkması gerektiğini ve halkın cebinin düşünülmesi gerektiğini de şu sözlerle ifade etti; “Günün sonunda ideolojinizle bir yere kadar gidersiniz. O parti içerisinde bazı arkadaşlar madem ki buradadır, bizim olsun ama pahalı olsun bir şey değil zihniyeti hakimken ansızın bir şeyler oldu ve denildi ki hayır, Talat’ın ve Özkan Yorgancıoğlu’nun bunu söylediğini duydum. Biz daha ucuza, daha kaliteli elektriği vatandaşa sunmalıyız. Bu bizim görevimizdir. Bizim görevimiz, elektrik kurumunda krallık kurmak değildir. Demek ki yavaş yavaş gerçeklere doğru adım atmış oluyorlar.” 

“BUNLAR PARTİ İÇ MESELELERİDİR” 

UBP’de Genel Başkanlığa aday olup olmayacağı ile ilgili soruları da yanıtlayan Ersin Tatar, bunlar partinin iç meseleleridir diyerek kapıyı aralık bıraktı. Tatar, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Eğer partinin yetkili organları gerçekten koalisyona UBP’nin girmesini ülke menfaatlerine olduğunu hissederse olabilir. Bunlar parti iç meseleleridir. Bunlar konuşulur.”