Tatar, yaptığı açıklamada,  Özgürgün’ün “naylon üye” yaptırdığını iddia ederek, ancak dün toplanan UBP Genel Yönetim Kurulu’nun “naylon üye listesine” onay vermediğini savundu.

UBP Genel Başkanı Özgürgün’e “eleştirilere kulak tıkamaması, kendileri ile diyalog kurması” çağrısını yineleyen Tatar, UBP Parti Meclisi’ni toplantıya çağırdı ve Genel Başkan’ın partide yarattığını iddia ettiği; “tehlikeli gidişata dur demesini” istedi.

Tatar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ Genel Yönetim Kurulumuzun çoğunluğu Genel Başkan’ın tüm girişimlerine rağmen önlerine konulan yanlış, gerçeklerden uzak, tüzüğümüze aykırı üye listesine onay vermemiştir. Sayın Özgürgün hala yanlıştan dönmemekte ve partiye zarar vermektedir. UBP bundan önceki kritik seçimlere giderken bile adaylar delege listeleri üzerinde uzlaşmış ve listelerin altına imza koymuşlardı. Bugün de öyle olması şarttır. Tüm adayların içine sinen, onay verilen bir üye listesi yerine naylon bir üye listesi ile seçime gidilmesini zorlamak UBP’yi hiç sevmemek, partiye bilerek, isteyerek zarar vermeye çalışmaktır. Sayın Özgürgün’ün yapmakta olduğu uygulamalar, halkımız, parti tabanımız, milletvekillerimiz, Genel Yönetim Kurulumuz tarafından benimsenmemiştir.

Dolayısı ile kendisine son kez görüşmekten, konuşmaktan kaçındığı bizlerle diyalog kurmasını ve bir an doğru noktaya gelmesi çağrısında bulunuyorum. Bir araya gelelim ve konuşarak, anlaşalım. 31 Ekim kurultayımıza kardeşçe bir ortamda gidelim…Sayın Özgürgün ve etrafına toplandığı, kendisini kendi bireysel menfaatleri için yanlış yönlendiren birkaç kişi bilmelidir ki bu taban, milletvekilleri ve bizler UBP’nin yararı için her türlü yasal ve demokratik mücadeleyi, ülkemize, partimize zarar vermemeye büyük özen göstererek, bedeli ne isterse olsun ortaya koymaya kararlıyız.”