Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 31 Ekim’de yapılacak kurultayında genel başkan adayı olduğunu açıklayan Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, genel başkan Hüseyin Özgürgün’ü, kurultay sürecinde yapılanları ve yapılması gerekenleri parti meclisini acilen toplayarak tartışmaya çağırdı.

Tatar yaptığı yazılı açıklamada, "Özgürgün’ün partinin geleneklerini ve teamüllerini tamamen bozduğunu, hayatını bu partiye adamış yüzlerce, hatta binlerce partiliyi üye listesinden attığını" savundu.

Tatar, “Sadece Parti Meclisi’nde tartışmaya değil, halkımızın da bilgilenmesi için kendisinin istediği her platformda, gerekirse herhangi bir televizyonda tartışmaya hazırım” dedi.

Tatar açıklamasında şunları söyledi:

“Sayın Özgürgün, belli ki bizimle konuşmaktan ve parti meclisini toplamaktan, hatalı olduğunu bildiğinden kaçıyor. Kendisine şunu hatırlatayım: ‘Söyleyecek sözü olmayan susar.’

Gelirse herkes düşüncelerini, yaptıklarını, yapacaklarını anlatma olanağı bulacak ve son kararı partililerimiz verecektir.

Gelmezse her ortamda kendisine yaptığım bu daveti anımsatacak, partimize verdiği zararları kendi yokluğunda her ortamda anlatmaya devam edeceğim. Biz mi haklıyız, Sayın Özgürgün mü haklıdır? Parti meclisi üyelerimiz, tabanımız ve halkımız duysun ve karar versin istiyoruz.”

Tatar, Özgürgün’ün siyasi etiğe uymayan davranışlar sergileyerek, partiye büyük zararlar verdiğini savundu ve Özgürgün’ün bir an önce parti meclisinin ve parti örgütlerinin onaylayacağı bir üye listesi ile kurultaya gidilmesi için gereğini yapmasını istedi.

Ersin Tatar açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bir kez daha vurguluyorum: Sayın Özgürgün, yaptıkları ile hem partimize büyük zararlar veriyor, hem de kendisi kaybediyor. Bizler asla demokratik, yasal mücadelemizi bırakmayacağız. UBP ve ülkemize hizmet yolundan ayrılmayacağız. Sayın Özgürgün, etrafındaki birkaç kişinin dışındakilerin söylediklerine de kulak verse, duyacaktır ki kendisine tepki büyüktür. Örgütlerimiz, üyelerimiz gerilmiş bir vaziyette Özgürgün’ün yaptıklarını şiddetle eleştirmektedir… Örgütlerimizde, ilçelerimizde patlama noktasına gelinmiştir. Böylesi gerilimli bir ortamdan sağlıklı sonuç elde etmek mümkün değildir.

Bu partinin geleneğinde adayların, üye listelerinde uzlaşması vardır. Geçmiş her seçimde adaylar oturmuşlar ve üye listelerini ortak onaylamışlardır. Tüm adaylar bir araya gelip listeler üzerinde uzlaşamazsak konunun yargıya gideceği kaçınılmazdır. Eğer yargıya gidilirse tıpkı 2012 kurultayında olduğu gibi bunun tek sorumlusu Sayın Özgürgün olacaktır.”