Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e ağır eleştirilerde bulundu.

Ersin Tatar, seçim bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Özgürgün’ün kurultay uğruna partiye büyük zararlar verdiğini ileri sürerek,  UBP’yi UBP yapan her şeyin yerle bir edildiğini savundu.

Özgürgün’ün yanısıra Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı da eleştiren Tatar, CTP’nin tam desteğini alan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakerelerde büyük hatalar yapıp, tavizler verdiğini ve UBP yönetiminin de tüm bunlara “sessiz” kaldığını iddia etti

Hüseyin Özgürgün’ün, kurultayda başarı sağlayacağı düşüncesiyle CTP’nin her şartına boyun eğdiğini iddia ede Tatar, “Son günlerde UBP’nin Kıbrıs konusundaki görüşlerinden asla vazgeçmediğini vurgulamasının bir manası yok” dedi.

Ersin Tatar, “Euro’ya geçilecek” açıklamalarıyla müzakerelere ilişkin olumlu algı yaratılıp, halkın kandırılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Özgürgün’ü, “2013 yılındaki kurultayda Divan Başkanı olarak tüzüğü yanlış yorumlayarak üzerine düşen görevi tüm uyarılara rağmen yapamamakla. Partinin mahkemelere düşerek, pek çok kişinin partiden ayrılmasının sorumlusu olmamakla ve milletvekilliği genel seçimleriyle yerel seçimlerdeki başarısızlığın  baş sorumlusu olmakla” suçlayan Tatar, “UBP’yi asla yönetemeyecek. UBP’de birlik, beraberlik sağlayamayacak” ifadesini kullandı.

Tatar, Hüseyin Özgürgün’ün köy gezilerinde Kıbrıs müzakerelerine değinmesini de eleştirerek, “Kıbrıs konusunda UBP’lilere değil ortağı CTP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Akıncı’ya gidip, konuşsun. Eğer yapabilirse, onlara kahramanlık taslasın... Talat destekli Akıncı taviz verirken UBP susuyor” yorumunda bulundu.