Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, 31 Ekim’de yapılacak “UBP 20’nci Olağan Kurultayı’nda”  Genel Başkan adayı olduğunu bugün yaptığı resmi başvuru ile Genel Merkez’e bildirdi.

Tatar, başvurusu sonrasında yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Kıbrıs Türk Halkı’nı ekonomik alanda yüksek kalkınma hızına ulaştırmak, Kıbrıs konusundaki tarihi görevimizi eksiksiz yerine getirmek, halkımızın özgürlük, egemenlik ve güvenlikle ilgili haklarını yılmadan savunmak, UBP’de şu an  sürmekte olan “ hükmü karakuş, yani ben yaparım olur ” dönemini sona erdirerek demokrasi ve takım ruhunu UBP’de hakim kılmak üzere 31 Ekim’de yapılacak 20’nci Olağan Kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olduğumu bugün yaptığım  başvuru ile resmileştirmiş bulunuyorum.

            Bundan sonrası için takdir ülkesini, partisini seven yapılanları onaylamayan, daha güzel, daha gelişmiş bir KKTC isteyen tabanımıza, üyelerimize kalmıştır.

Ben, samimiyet, inanç ve kararlılıkla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her an, her dakika halkımızla iç-içe gönüö gönüle olacağım. Halkımız ve tabanımız bugün olduğu gibi yarın da beni kimi zamanlar değil her zaman yanında görecek, kapım her zaman herkese açık olacaktır.

Partimizde sadece Genel Başkanlık için değil köy ve mahalle örgütleri, ilçe yönetimlerimiz,kadın ve gençlik kollarımız ,  Parti Meclisimiz ve diğer organlarımız için de seçim söz konusudur. Dolayısıyla, Genel Başkanlık dahil tüm diğer organlarımız için aday olan arkadaşlarımıza başarılar dilerim.

Umarım,hala demokrasi dışı tutumunu sürdüren Sayın Genel Başkan bir an önce doğru yola gelir ve 20’nci Olağan kurultayımızı sorunsuz bir şekilde, kardeşçe, dostça tamamlarız.

Bu noktada Parti Meclisi, Genel Yönetim Kurulu’na büyük görevler düşmektedir. Bir an önce, yapılan eleştiriler dikkate alınarak, parti ve ülke menfaatleri ön planda tutularak adayların tümünün altına imza atabileceği bir üye listesi ortaya konulmalı ve tüm adaylara verilmelidir. Hiç vakit kaybedilmeden seçimle ilgili düzenlemeler, seçim günü ile ilgili program yetkili organlarda kesinleştirilmelidir.

Sayın Hüseyin  Özgürgün ‘ benden sonra isterse tufan olsun’ zihniyetinden uzaklaşıp, UBP Genel Başkanı’na yakışır davranışlar içine girmelidir.

Bu düşüncelerle tüm UBP’lileri sevgi ve saygı ile selamlıyor, 20’nci Olağan Kurultayımızın partimiz, ülkemiz, halkımız için yararlı sonuçlar getirmesini diliyorum”.