Ceren ERCİH 

Gözde Bekir’in sunduğu Günaydın Ada programının konuğu olan Tatar, herkesin vatandaşlık görevini yerine getirip, seçime gitmesi gerektiğini de hatırlattı. 

“VATANDAŞTAN BEKLENEN VATANİ GÖREVİNİ YAPMASI VE SANDIĞA GİTMESİDİR” 

1. turdan çıkan sonuçlarla ilgili halkın değişim yönünde önemli bir mesaj verdiğini ifade eden Tatar, kırgınlık ve hesaplaşmaların 1. Turda sona erdiğini söyledi. 2. Tur öncesinde cepheleşmenin başladığını ifade eden Tatar, vatandaşlara sandığa gitmeleri tavsiyesinde bulundu: “Cumhurbaşkanlığı konusunda net bir durum vardır. Cepheleşmede olmaya başladı yavaş yavaş. Bu seçimi kazanmak için elden gelen her şeyi yapacağız. Herkesin sandığa gitmesi gerekiyor bir kere bu vatandaşlık görevi. Bu seçimde halk iradesinin doğru yansıtılabilmesi için insanların sanığa gitmesi lazım. İki aday vardır, olay netleşmiştir kim kazanırsa toplumun lideri olacaktır. Müzakere masasında görüşme sürecini o götürecektir. Haliyle vatandaştan beklenen vatani görevini yapması ve sandığa gitmesidir.” 

“OYLARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ DR. DERVİŞ EROĞLU’NA GERİ GELECEK” 

Bağımsız Aday Kudret Özersay’ı aldığı oy nedeniyle tebrik eden Tatar, Özersay’ın almış olduğu oyların 2. turda Derviş Eroğlu’na geçeceğini öne sürdü ve şunları kaydetti; “Oy dağılımına bakıldığında 30 binli oylarda, Sayın Akıncı 28 binli oylarda. Bu böyle devam eder. Şimdi bunun üstüne ne gelir? Bir kere Sayın Kudret Özersay’a giden oyların büyük bir bölümü Dr. Derviş Eroğlu’na geri gelecek” 

“HALK BUNUN KARARINI VERSİN” 

Tatar, Bağımsız Aday Mustafa Akıncı’nın aldığı oyun abartılmaması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Halkın oyuna saygımız sonsuz ancak şuanda Sayın Akıncı’nın aldığı oy bellidir. Dr. Derviş Eroğlu, bu kadar tartışmadan, bu kadar söylentiden sonra Sayın Akıncı’dan daha yüksek bir oy almıştır. Şimdi ikinci tura gidiyoruz. Yedi adayın olduğu bir yarışta meseleler daha yumuşak geçilmiştir. Şimdi olay daha da netleşmiştir. İki aday vardır, birinin pozisyonu budur, diğerinin pozisyonu budur, halk bunun kararını versin.” 

“AKINCI’NIN HALA DAHA BİR HEYETİ YOKTUR” 

Mustafa Akıncı’nın söylemlerinin kendisini pek doyurmadığını ve Akıncı’nın bir müzakere heyeti dahi olmadığını ifade eden Tatar, bu durumun müzakere masasında riskli olacağını söyledi ve şunları ifade etti; “Duygusal ya da başka nedenlerden dolayı Derviş Eroğlu yerine Sayın Akıncı’yı masaya oturtulsun ve hala daha heyeti bile yoktur. Günün sonunda kendileri de kabul ediyor, biz daha seçimi kazanmadık ki heyeti oluşturalım diyorlar. Dolayısıyla o yönde bir hazırlık yok. KKTC halkının hak ve çıkarlarını kimlerin koruyacağı bile belli olmayan bir Akıncı’nın tarafın da neden toplanılsın ve neden onu masaya oturtalım?” 

“RUM TARAFI İLE EN İYİ BUNLARI MÜZAKERE EDECEK KİŞİ DR. DERVİŞ EROĞLU VE ONUN GÖRÜŞMECİ HEYETİDİR” 

Tatar, sözlerini şöyle tamamladı; “Anastasiadis neden masadan kaçtı? Çünkü al-ver sürecini göğüsleyemedi. İki kurucu devletten kaynaklanacak olan federal bir yapı ve egemenlik pozisyonlarını imza atmalarına rağmen benimseyememiş bir Rum tarafı. Rum tarafı ile en iyi bunları müzakere edecek kişi Dr. Derviş Eroğlu ve onun görüşmeci heyetidir. Bu aşamada halkımızın sağduyulu olup bu heyet ile yola devam etmesi ve dolayısıyla sağın lideri ve yılların deneyimli politikacısı Dr. Derviş Eroğlu’nu tekrar cumhurbaşkanı seçmelerinde büyük fayda vardır diye düşünüyorum.”