UBP Genel Başkan Adayı Ersin Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, Kurultay’ın sağlıklı yapılabilmesi için Parti Genel Yönetim Kurulu ile Parti Meclisi’nin bir hafta içerisinde gerekli kararları üretmesi gerektiğini kaydetti.

Tatar, “Üye listeleri yetkili organlarda son kez ele alınmalı ve tüm adaylara verilmelidir. Tüm adaylar listeler üzerinde uzlaşmalı ve listeler adaylar tarafından onaylanarak, imzalanarak son haliyle  ilan edilmelidir” dedi.

KURULTAYA YÖNELİK GEREKLİ KARARLAR

Gerekli kararların içine girilecek olan haftada alınması gerektiğini kaydeden Tatar, Kurultay gündeminin, Kurultay’ın yapılacağı salon düzeni, adaylara verilecek konuşma süreleri, oy pusulalarının düzenlenmesi, sandıkların 5 ilçede mi yoksa sadece Lefkoşa’da mı kurulacağı, oy sayımı için uygulamanın ne olacağı gibi konuların yetkili kurullarca karara bağlanması gerektiğini ifade etti.

Açıklamasında Özgürgün’ü parti ve hükümet olanaklarını kurultaya yönelik olarak istismar etmek, Parti’nin gazetesini istediği gibi kullanmakla suçlayan Tatar, “Demokrasiyi özümsemiş, kurumsallaşan, ülkenin hızlı kalkınma sürecine girmesi için projeler ortaya koyan, halkın yararına, çağdaş, cesur kararlar alan bir UBP için kolları sıvayacaklarını”  söyledi.

Ersin Tatar, kimsede UBP’yi yıpratma, hırpalama, küçültme, güdükleştirme; demokrasi dışı, siyasi ahlakla bağdaşmayan yollarla yönetmeye hakkı olmadığını söyledi.