Özge Kizir

Hükümetin fazla müşavir yaratma noktasında olmadığını belirten Ersin Tatar, “3 seneden beri hükümetteydiler. Kendileri bunu yapmadı ve Kamu Görevlileri Yasası’nda kendileri oyalarlardı. Neden geçirtmediler?” dedi.   

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersin Tatar, Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (Değişiklik) Yasa Önerisi konusunda değerlendirmede bulundu.  Tatar, “Bugün komitenin gündemindedir ve bir an evvel bunun geçmesi beklenmektedir. Dolayısıyla bir önceki hükümet bu konuda bir faaliyette bulunmadı. Bu hükümette Kamu Görevlileri Yasası’nın geçmesini bekleyecektir” şeklinde konuştu.

“Kamu Görevlileri Yasası geçince bu müşavir konusu da büyük bir olasılıkla olması gereken şekilde olacak”

Hükümetin fazla müşavir yaratma noktasında olmadığını belirten Tatar, sözlerine şöyle devam etti:  

“Kamu Görevlileri Yasası geçince bu müşavir konusu da büyük bir olasılıkla olması gereken şekilde olacak. Fakat şu anda zaten hükümetimiz fazla müşavir yaratma noktasında değildir. Eğer kişi şu anda müşavirse tekrar müdür veya müsteşar 3’lü kararname kapsamında getiriliyor ki yarıda bırakılmasın. Mevcut müdür ve müsteşarlar atanmaktadır. 

“Vergi Dairesi’nde müşavir yoktu”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın da dediği gibi bazı daireler vardır örneğin Vergi Dairesi… Orada bir müşavir yoktu. Dolayısıyla birisi terfi ettirilmiştir. Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Denktaş bu konuya hassasiyet gösterdiklerini ifade etmişlerdir.”

“Kendileri bunu neden yapmadı?”

Müşavir konusunun CTP tarafından abartılı bir hale sokulduğunu ifade eden Tatar, “Müşavir konusu Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) tarafından abartılı bir şekle sokulmuştur. Kendileri bunu neden yapmadı? 3 seneden beri hükümetteydiler. Kendileri bunu yapmadı ve Kamu Görevlileri Yasası’nda kendileri oyalarlardı. Neden geçirtmediler? Esas iktidar ortağı CTP’ydi. Şimdi UBP-DP’dir ama Kamu Görevlileri Yasası’nda ilgili komitenin başında Ahmet Kâşif vardır ve bir an evvel geçireceğini söylemiştir” dedi.

“Bu yasa içerisinde siyasal boyutuyla ele alınmaktadır”

Kamu Görevlileri Yasası içerisinde müşavirlik konusunun ele alındığına dikkat çeken Tatar, “Günün sonunda artık müsteşar ve müdür dışındaki diğer müdürler gerekli münhaller açıklandıktan sonra Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atanacaktır. Dolayısıyla bu yasa içerisinde siyasal boyutuyla ele alınmaktadır” şeklinde konuştu.

“Biz dikkatli davranıyoruz”

Tufan Erhürman’ın müşavir konusunda açıklamasına değinen Tatar, “Tufan Erhürman’ın söylediği kabul görmedi. Hem Özgürgün hem de Denktaş cevap verdi. Biz dikkatli davranıyoruz. Eğer gerçekten ihtiyaç varsa o zaman müşavir yaratma konusunda UBP veya Demokrat Parti’nin (DP) kendi çalışacağı oraya koyduğunda şu anda görevde olan CTP’nin atadığı bir kişi boşa çıkabilir. O boşa çıktığı da müşavir olur” ifadesini kullandı.

“Gelen hükümetler kendi ekiplerini kurmuşlardır”

Tatar, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Günün sonunda şimdiye kadar hep böyle olmuştur. Gelen hükümetler kendi ekiplerini kendileri kurmuşlardır. Başkanlarımız biz mümkün olduğunca fazla müşavir yaratmayacağız şeklinde söyledi. Atanacak kişiler 1-2 kişiye geçmez. Bu da ciddi bir rakam değildir. Dolayısıyla orada bence bir sıkıntı yoktur.”