Meclis Genel Kurulu toplantısında söz alan UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar “ekonomik gelişmeler” başlıklı güncel konuşma yaptı.

TATAR

Tatar, ekonomik gelişmelerle ilgili konuşmasında, ülkede çok ciddi anlamda ekonomik sıkıntı yaşandığını, halkın refah seviyesinin çok düştüğünü savundu.

Tatar, hükümeti ekonomik tedbirler almamakla da suçlayarak, hükümetin işe personel almaya devam ettiğini ancak bunun doğru politika olmadığını söyledi.

Kıbrıs Rum Kesimi akaryakıt fiyatlarındaki değişimle elektrikte indirime giderken KKTC’de otomasyona gidileceğinin açıklandığını hatırlatan Tatar, mevcut kur gelişmeleri nedeniyle elektrik fiyatlarında büyük bir artış beklediğini ifade etti.

Tatar hükümeti bir an evvel 2016-2017-2018 ekonomik programıyla ilgili çalışmaya başlamaya çağırdı.

Kamuda yasa dışı işlemler yapıldığını savunan Tatar, İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir dairede böyle işlemler olduğunu söyledi. Tatar ilgili dairede mobbing de yapıldığını ileri sürdü.

SUCUOĞLU

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, “Genel Ekonomik Durum” başlıklı güncel konuşmasında, enflasyon ölçümünde kullanılan yöntemleri eleştirdi.

Sucuoğlu yayınlanan enflasyon rakamlarını eleştirerek, bu değerlerin nasıl elde edildiğine dair bilgi istedi.

Sucuoğlu hükümetin dövizle borcu olan vatandaşı dövizin artışından korumak için herhangi bir çalışma yürütüp yürütmediğini sordu.

Türkiye’den getirilecek suyla ilgili hükümetin hangi çalışmaları yürüttüğü konusunda da bilgi isteyen Sucuoğlu, sağlık sistemini de eleştirdi.

5 bin hastanın bir onkoloğa mahkum edildiğini söyleyen Sucuoğlu, onkolog sıkıntısının başka şekillerde de aşılabileceğini kaydetti.

ULUÇAY

Sucuoğlu’nun ardından söz alan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, İçişleri Bakanlığındaki ilgili dairede çalışanların, iddia edilenlerin doğru olmadığını imza toplayarak belirttiğini, kendisinin de bu konuda daha önce açıklama yaptığını söyledi.

Uluçay söz konusu görevlendirmenin 2012 yılında düşük derecede bir kişinin müdür muavinliğine getirilmesinden kaynaklandığını ifade etti ve süreci anlattı.