Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, UBP’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Tatar mesajında şunları kaydetti:

“11 Ekim 1975’te kurulan Ulusal Birlik Partisi, Kıbrıs Türk halkına büyük hizmetler vermiş, daha şimdiden başarıları ile adını tarihimize altın harflerle yazdırmıştır.

UBP, Kıbrıs Türkleri’nin koloni yönetimine, hegemonyacı Ortodoks Kilisesi ve yayılmacı Rum-Yunan emellerine boyun eğmeyen özgürlükçü, vatansever, milletine, dinine bağlı iradesinin ta kendisidir.

UBP, Kıbrıs Türk Halkı’nın teslimiyetçiliğe, mandacılığa karşı çıkan azınlık olmayı, Rum’un kabul edilemez isteklerine boyun eğmeyi reddeden siyasi kalesidir.

UBP, hak ve hukukumuzu, güvenliğimizi, sosyal yapımızı, ekonomimizi gözeten, adil ve kalıcı barıştan yana sağlam duruşun merkezidir. UBP, çağdaş, demokratik laik, sosyal hukuk devletidir. UBP, devletimizi kuran, yaşatılıp yüceltilmesini vazgeçilmez ülkü olarak benimseyen ideoloji ve mücadele azmidir.

Kıbrıs Türk halkının bugün, dünden de fazla UBP’nin varlığına ve mücadelesine ihtiyacı vardır.

O nedenledir ki UBP’nin güçlü olması, demokratik, katılımcı bir anlayışla yönetilmesi, proje ve plan üretmesi, kadrolarını güçlendirmesi, bizleri utandırmayacak, yeniden mahkemelere düşürmeyecek bir kurultay yapması için uğraşıyor, çaba gösteriyoruz.

Ben, başarılı olacağımıza, tabanımızın sağduyusu ile UBP’yi küçük ortaktan, CTP’nin kuklası haline gelen bir üst yönetimden kurtaracağımıza eminim.

UBP, güçlenecek ve Kıbrıs Türk Halkı’na daha nice 40 yıllar hizmet edecektir. Bundan en küçük bir kuşkum yoktur. Yeter ki demokrasiden, kardeşlikten ayrılmayalım.

UBP’nin 40’ıncı yıldönümü dolayısı ile tüm UBP’li kardeşlerimi candan kutlar, bugüne dek partimize tavandan tabana hizmet verenlerden aramızda olanları şükranla, aramızda olmayanları rahmetle anarım.”