Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nca Akıncılar İlkokulu’nda “Afete Hazır Okul Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Tatbikatta, senaryo gereği sabahleyin meydana gelen bir depremin ardından sınıflardaki öğrencilerin Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Müdürlüğü personeli tarafından tahliyesi, üst katta, okulun damında ve duman dolu odada mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması, itfaiye tarafından çıkan yangının söndürülmesi, yola devrilen aracın kesilerek yolun tekrar açılması, Elektrik Kurumu personelinin bölgenin elektriğini kesip yangın sonrası yeniden bağlaması, yararlıların Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulansla hastaneye sevki gerçekleştirildi.

Tatbikatın icrasının ardından sırasıyla Akıncılar İlkokulu Sorumlu Öğretmeni Kadriye Akandere, Lefkoşa Kaymakamı Mustafa Kurtuluş Tel ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş birer konuşma yaptı. Serginin gezilmesi ve seyyar mutfak personelinin hazırladığı yemeğin yenmesiyle etkinlik sona erdi.

AKANDERE

Akıncılar İlkokulu Sorumlu Öğretmeni Kadriye Akandere, konuşmasında, değişken iklim koşulları ve doğal afetler karşısında öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenme sürecinin, öğrencilere korkuyu yenip daha bilinçli olmayı öğrettiğini kaydetti.

Böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirten Akandere, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve tüm katkı koyan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

TEL

Lefkoşa Kaymakamı Mustafa Kurtuluş Tel de, tatbikata katkı koyan kesimlere ve yöre halkına teşekkür etti.

Tel, 2 hafta önce kapsamlı ve ülke çapında başarılı bir tatbikatın geride bırakıldığını hatırlatarak, bugünkü tatbikatın da halka moral motivasyon vermesinin yanında doğal afetlerle nasıl başa çıkılacağını göstermesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

YARIMBAŞ

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş da, bir afet durumunda çocuklara neler yapmaları gerektiğini göstermek adına düzenlenen tatbikata tüm kurumların heyecanla katılım göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

1. Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın “gençler, size pırıl pırıl bir devlet bırakıyoruz, sahip çıkın” sözlerini de hatırlatan Yarımbaş, bu tür tatbikatlarla tüm kuruluşlarla birlik ve beraberlik içerisinde doğru ve düzgün bir biçimde icra edilen tatbikatlarla devlete sahip çıkıldığının gösterildiğini ifade etti.

Yarımbaş, ülkenin sivil savunmada çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu da belirterek, katılım gösteren tüm kurum, kuruluşlara teşekkür etti.

Tatbikata Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Müdürlüğü ve Sivil Savunma Arama Kurtarma personeli, Sivil Savunma Akıncılar Halk Örgütü mükellefleri, Akıncılar İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Değirmenlik İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Sağlık Bakanlığı ambulans ekibi personeli, Polis ve İtfaiye, Orman Dairesi, Elektrik Kurumu ve Akıncılar Belediye personeli katıldı.

1460628531.jpg1460628534.jpg

1460628533.jpg

1460628532.jpg

1460628587.jpg