Kurban Bayramının üçüncü gününde tatilciler yollara düştü, Çanakkale Feribot İskelesi'nde uzun kuyruklar oluştu.

Ege ve Akdeniz tatil bölgelerinden Trakya ve İstanbul bölgelerine dönüş yapan tatilciler, Çanakkale Feribot İskelesi'nde uzun kuyruklar oluşturdu. Pazartesi günü okulların açılacak olması nedeniyle evlerine erken dönmek isteyen vatandaşlar, sabah erken saatlerde yollara düştü.

Demircioğlu Caddesi ve İnönü Caddesi'nde uzun kuyruklar oluşturan araçlar, nedeniyle şehir içindeki trafiği de etkiledi. Ana caddeye çıkan ara yollar kapatılarak sadece tek yönlü feribot iskelesine geçişlere izin verildi. Havanın da sıcak olması nedeniyle araç içerisindeki bazı sürücü ve yolcular, çareyi gölge yerlerde oturarak serinlemekte buldu.

Şehir içerisinde oluşan ve araçların uzun kuyruklar oluşturmasını fırsat bilen su satıcısı 45 yaşındaki Murat Sönmez, "Sabah saat 6.00'dan bu yana böyle bu durum. Hala daha herkes sırasını bekliyor. Su satışları da iyi Allah bereket versin idare ediyoruz. Ben 7.00'dan beri buradayım ve kuyruk var. Vekillerimize Başbakanımıza sesleniyoruz, köprüyü istiyoruz artık" dedi.

"İLK DEFA BÖYLE GÖRÜYORUM BURAYI"

Akşam saatlerinde evlenecek olan yeğenlerini Eceabat'a dış çekim yaptırmaya götüren Ümit Göçoğlu, kuyrukta yarım saattir beklediklerini söyledi. Göçoğlu, "Malum, Çanakkale- İstanbul trafiği. Bekliyoruz her sene bayramlarda olduğu gibi. Bu sene de konvoydayız. Hayırlı bir işimiz var, yeğenimizi evlendiriyoruz. Bakalım fotoğrafçıya yetişmeye çalışıyoruz. Hayırlısıyla yetişeceğiz inşallah. Yaklaşık bir yarım saatten bu yana kuyruktayız. İnşallah hemen geçeriz karşıya" diye konuştu.

Emre Oğuz ise "İlk defa böyle görüyorum ben burayı. Devamlı iki seneden buyana adaya gidip geliyorum ilk kez böyle gördüm. Gökçeada'da durum nasıl oraya geçeceğim. Orada kaç saat bekleyeceğim hiç bilmiyorum nasıl olacak. Şuanda bir saattir kuyruktayım" şeklinde konuştu.

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş, yetkilileri tarafından alınan bilgiye göre, Çanakkale'den Kilitbahir ve Eceabat'a 7 feribot, Lapseki Gelibolu hattında 4 feribot saatsiz olarak doldur boşalt sistemle çalışmaya devam ediyor.

Tatilciler dönüş yolunda

Tatilciler dönüş yolunda

Tatilciler dönüş yolunda