Kamalı Haber

Tatil için geldiği KKTC’de detektör köpeğinin tespit etmesi sonucu iç çamaşırındaki uyuşturucuyla yakalanan Osman Beşe aleyhindeki karar dün, yargılandığı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı. Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşat ve Vedia Barkut’un sanıklar aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu kararın metnini Başkan Güran okudu.

Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini açıklayan Güran, sanığın işlemiş olduğu suçun kanunsuz “uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçu” olduğunu ve 18 yıla kadar hapis cezası öngörülüğünü belirtti. Başkan Güran hiçbir kimsenin ülkemize ne maksatla olursa olsun uyuşturucu madde ithal etme hakkı olmadığını ve bu suçu işlemeyi düşünenlerin de takdir edilecek cezalar karşısında korkması gerektiğini belirtti. Sanığın ülkemize tasarrufunda 9 gram 341 miligram ağırlığında Hint keneviri ve 654 miligram kokain türü uyuşturucu madde ile giriş yaptığını kaydeden Güran, işlenen suçun “kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” olduğunu söyledi.

“Amaç caydırmak”

Başkan Ömer Güran tüm bu olgular ışığında sanığa takdir ettikleri cezanın kamu yararı ve bu suçu işlemeye yeltenenleri caydırmak için olduğunu belirterek, sanığı işlemiş olduğu suçtan ötürü 1 yıl hapislikle cezalandırdıklarını açıkladı.