Ülkeye günü birlik tatil için gelen ve üzerlerinde uyuşturucu hap ile suçüstü yakalanan Haluk Babaoğlu, Hasan Kaya ve Zeynel Aydoğan aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı

Devrim DEMİR 

Ercan Havalimanından önceki gün ülkeye giriş yapmak isterken üzerlerinde yapılan aramada 4 adet uyuşturucu hap ile suçüstü yakalanan Haluk Babaoğlu, Hasan Kaya ve Zeynel Aydoğan aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı.  Suçlarını itiraf eden zanlılar dün teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıktı. 

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, zanlıların ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için 15 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmelerine emir verdi. 

Soruşturma tamamlandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Ali Gürkut mahkemede verdiği ifadede zanlı Haluk Babaoğlu, Hasan Kaya ve Zeynel Aydoğan aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını anlattı.

Yapılan ilk sorgulamada zanlıların suçlarını itiraf ederek gönüllü ifade verdiğini söyleyen Gürkut, başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Gürkut zanlıların ülkede yasal bir statüsü bulunmadığını ifade ederek, ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.