Melin Dobran

Tatlısu’da dün yapılan 1. Tatlısu Ot Kültür Festivali’ne ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Kurulan tezgâhlarda Kıbrıs’a özgü el emeği ürünler ve yiyecekler satışa sunuldu. Stantlardaki palüze, üzüm sucuğu, çörek, hellimli, zeytinli, bulgur köftesi, pastelli, lalangı, kabak böreği, lokma, pekmez, içi dolu, kayık pasta, sini katmeri, gabbar turşusu, ayrelli ve macun çeşitleri ilgi gördü. Ayrıca Kıbrıs kültüründen olan sele, sepet, bardak altlığı ve biblolar sergilendi. Ayrıca festivalde müzik ve dans gösterileri de yapıldı. Çocuklar ise çamurla el sanatı yapılan standa yoğun ilgi gösterdi. Festivalde tezgâh kuran esnaf, beklediği yoğunluğu gördüğünü ve satışlarının iyi gittiğini söyledi.

Esnaf ne dedi?

Leman Cankat: Tatlısu’da yapılan ilk festival olmasına rağmen beklediğimiz kalabalığı gördük. Bu tür etkinlikler, Kıbrıs kültürünü yaşatmak için bire bir. Hepimizin destek vermesi gerekiyor. Kendimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız. Bu festivalin amacı, eski kültürümüzü göstermek ve bilmeyen ziyaretçilere tanıtmaktır. Çocuklar çamurla oynamayı çok sevdi. Kendi el becerilerini gösterdiler.

Dilek Çınar: Esnaf olarak beklediğimiz kalabalık oldu. Çok şükür satışlarımız da iyi gitti. Biz çilek ve ceviz macunu sattık. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bu tür etkinlikler oldukça faydalıdır ve her bölgede yapılması lazım. Hem kültürü unutturmamak hem de kaynaşmak adına oldukça faydalıdır.

Ahmet Özdirenli: Festival beklediğimizden de güzel ve eğlenceli geçti. Ziyaretçilerin ilgisi bizi memnun etti. Kalabalığı görmek güzel. Biz festival için sini katmeri, içi dolu, kayık pasta, zeytinli, kabak böreği, çörek ve pastelli hazırladık. Satışlarımız da iyi gitti. Halkın ilgisinden memnun kaldık.

Hamit Yıldız: Festival çok güzel geçti. Kendi üretimimiz olan organik çala bademi, maydanoz, harnup, hellim, ayrelli ve yoğurt sattık. Ailece festival için hazırlık yaptık. İlgiden olduğumuz kadar satışlardan da memnun kaldık. Kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz.