Suna Erden

Kamuoyu’nda Tavuri olarak bilinen ve birçok suçtan oldukça kabarık bir sabıka dosyasına sahip olan Mustafa Serttaş, daha önce işlediği suçlardan pişman olduğunu ve bundan böyle toplum yararı için çalışacağını söyledi 

Kamuoyu’nda Tavuri olarak bilinen Mustafa Serttaş dün Star Kıbrıs gazetesine gelerek daha önce işlediği suçlardan pişman olduğunu, toplum için yararlı şeyler yapmak istediğini ve bu nedenle yaşadığı ve gördüğü yasa dışı olayları kamuoyu ile paylaşmaya karar verdiğini söyledi. 

Merkezi Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından uyuşturucu satıldığına dair daha önce basına açıklamalar yaptığını, bu nedenle dün sabah saatlerinde bir gardiyanın yolunu kestiğini iddia eden Serttaş, “Kimseden korkum yok ve olan biten her şeyi isimleri ile açıklayacağım” dedi. 

"ÖNÜMÜ KESSELER DE KORKMADAN ANLATACAĞIM"

Basına yaptığı açıklamalarda Merkezi Cezaevi’nde gardiyanların karıştığı suçlara değindiğini ifade eden Serttaş şunları söyledi: “Bugün bir gardiyan araba ile önümü kesti ve Merkezi Cezaevi ile ilgili basında çıkan açıklamalarımdan dolayı bana kızdı. 

Bir gardiyan benim önümü kesemez. Merkezi Cezaevi’nde dönen tezgâhları anlatmaya devam edeceğim.36 yıl hapis yatan bir kişi olarak cezaevinde görevini kötüye kullanan çok kişi gördüm. Yetkililer bunları bildiği halde çürük elmaları temizlemiyor. 

Gardiyanlar genç tutukluları uyuşturucu kuryesi olarak kullanıyor. Ancak nedense bu işleri yapan kişiler korunup kollanıyor. Suç işlerken yakalanan gardiyanların dosyası kapatılıyor. Bu nedenle cezaevinde kökten bir temizlik şart oldu. Kısa bir süre sonra çok çarpıcı açıklamalar yapacağım. Kimseden korkum yok ve olan biten her şeyi isimleri ile açıklayacağım.” 

"ELİME BİRŞEY GEÇMEDİ"

Daha önce işlediği suçlardan dolayı pişman olduğunu, yeni bir sayfa açtığını ve bundan sonra suça karımayacağını söyleyen Serttaş,“Yaptıklarım bana bir şey vermedi; elime bir şey geçmedi. Ne olur bundan böyle beni dolandırıcı olarak yazmayın. Kızım büyüdü ve ondan dolayı bir daha asla suç işlemeyeceğim” dedi. Serttaş, bundan böyle toplum yararına işler yapacağını ifade ederek, cezaevinde yaşanan olayları da bu nedenle anlattığını sözlerine ekledi.