Melin DOBRAN

Kıbrıs’ın ‘Arsen Lüpen’i’ olarak uluslararası üne kavuşan, ömrünün büyük kısmını, işlediği hırsızlık ve dolandırıcılık suçları nedeniyle cezaevinde geçiren Mustafa Serttaş, namı diğer ‘Tavuri’, tahliye olduktan sonra yine gündemden düşmüyor…

Tavuri bu kez işlediği suçlarla değil, cezaevinde gördüğünü iddia ettiği olaylarla gündemde… Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nden 3 Ağustos günü tahliye olan Mustafa Serttaş, içeride yattığı süre içerisinde gördüğü birçok olayın bilinmeyen yüzünü kamuoyuna anlatacağını söyledi.

Diyalog’a konuşan Serttaş, hayatı boyunca uyuşturucudan nefret ettiğini dile getirerek, Merkezi Cezaevi’nde küçümsenmeyecek boyutta uyuşturucu ticareti yapıldığını ileri sürdü.

Serttaş, “Bu uyuşturucuları getiren cezaevi içerisindeki bazı gardiyanlar idare ve yönetim tarafından saklanarak, bu suç cezaevindeki gariban gardiyanların üzerine yıkılmak istendi” dedi. Tavuri, bildiklerini yetkili makamlarla paylaşabileceğini, emniyet güçlerine yardımcı olacağını da aktardı.
 
 “Gençler harçlıklarıyla uyuşturucu alıyor”

Tavuri şu iddialarda bulundu: “Cezaevinde hüküm giymiş olan bazı genç mahkûmlar, ailelerinin kendilerine getirmiş olduğu harçlıklar ile uyuşturucu alarak, cezaevinde uyuşturucu içmektedirler. Gerçek suçlular cezaevinde görev yapmaktadır. Daha önce sigara kaçakçılığından elde edilen sigaralar maalesef ki kantinde satılmaktadır. Bu konularda herhangi bir iddia makamı çıkıp da ‘Tavuri yalan söyler’ diye bir açıklama yaparsa, bana verilecek olan en ağır hapis cezasını çekmeye razıyım. Merkezi cezaevinde faaliyet gösteren şartlı tahliye kurulunda rüşvet olayları dönüyor. 7 kişiden oluşan şartlı tahliye kurulunda yalnızca savcı ile polisin sözü geçiyor. Devlet bunun açıklamasını yapsın.”

Artık suç işlemeyecek…

Diyalog muhabirine bundan sonraki hayatı ile ilgili hedeflerini de anlatan Mustafa Serttaş, “Tövbe ettim. Artık kimseyi dolandırmayacağım, adım suçla anılmayacak. Bundan sonra topluma nasıl faydalı olabilirim onu düşüneceğim. Cezaevinde yaşanılanları herkesle paylaşacağım. Orada uyuşturucudan mahvolan gençlerin kurtulması için çaba harcayacağım. Yetkilileri uyaracağım” dedi.