Eniz ORAKCIOĞLU / Sılay TAŞKAN

Yeni Bakış’a konuşan Aydınköy Muhtarı Tamer Tayanç, köy ve Güzelyurt’un sorun ve sıkıntılarını anlattı.

“6 vekilin bölgeye faydası yok”

Aydınköy Muhtarı Tamer Tayanç, Güzelyurt bölgesinin sorunlarının hiçbir zaman bitmediğini vurgulayarak, “Bölgede 6 milletvekilimiz var, ama hiçbir faydaları yok. Al birini vur ötekine. Bu yüzden konuşsak da, konuşmasak da boş. Kısacası bakan ve milletvekillerinden hayır olmadığı için üretimde de gelişemiyoruz. Bugün birçok narenciye üreticisi zarardan dolayı ağaçlarını kestiler. Bölgede 3  narenciye üretici birliği var onlarda hep kendilerini düşünmektedirler” dedi

“1985’den beri arsa dağıtılmadı”

Aydınköyde 1985’den beri gençliğe arsa dağıtılmadığını belirten Muhtar Tayanç, “Bu gençlik ne yapsın, nereye ev yapsın. Tabi ki çareyi göç etmekte buluyorlar. Yani hükümet Güzelyurt ve civar köylerini unuttu, yatırım yapmıyor, gençlerin göç etmemesi için politikalar yapmıyor ve bugün siyasilerin yüzünden bölgemiz bu hale geldi. Güzelyurt bölgesi yıllardır devlet yatırımından mahrum bırakılıyor. Bölgede bir güvence yok. Yıllardır taviz taviz taviz.

“Öğrenci ve askerler olmasa açlıktan ölürüz”

Tayanç, sözlerine şu şekilde son verdi; “Güzelyurt bölgesinde üniversitelere okumaya gelen öğrenciler ve askerler olmasın biz burada açlıktan ölürüz. Ekonomimizi bir nebze olsun LAÜ ve ODTÜ’de okuyan öğrenciler ve askerimiz ayakta tutuyor”

Kaynak: Yeni Bakış