9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in evine taziye ziyaretleri devam ediyor.

Demirel'in Güniz Sokak'taki evine taziyeye gelenle arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Engin Altay, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir milletvekili Oktay Vural yer aldı.

Altay, çıkışta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ve Türk siyasetinin önemli bir değeri kaybettiğini belirterek, "Demokrasi mücadelesinde, Parlamenter sistemin işlemesinde büyük zorluklar çekmesine rağmen bu mücadelesine sürdüren Cumhurbaşkanı'mızı kaybettik. Kendi adıma ve Partim adıma taziyeye geldim. Merhuma Tanrı'dan rahmet dilerim, geride kalanlara uzun ömürler diliyorum. Demirel siyasette bir hazineydi. Herhalde Türkiye'ye hafızası ondan daha güçlü bir siyasetçi olmadı. Bu Özellikleri vardı. Siyasete espriler katan, espiriyle renkli mesajlar veren kişiliğe sahipti"diye konuştu.

Altay, Demirel'in "Portakal" benzetmesini hiç unutmadığını kaydederek, "Demirel, Türkiye'yi bir portakal benzetildi. İçindeki dilimleri halklar, portakalın kabuğunu da Türk milleti olarak tanımlamıştı. O, "Türk milleti kavramı ve aidiyet portakalın içindeki dilimleri canlı, diri tutar. Portakal delinirse içindeki dilimlerin hepsi kurur, çürür, yok olur" demişti" diye konuştu.