Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in davetlisi olarak gelecek Kahraman’a Türkiye Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş ve bazı milletvekilleri de eşlik edecek.

Heyet, günübirlik ziyaretlerinde, devlet ve hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapacak; Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Önderi Dr. Küçük’ün, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerine ve Boğaz Şehitliği’ne çelenk sunacak; Lefkoşa’da bazı tarihi ve kültürel yerleri gezecek.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Kahraman ve heyeti saat 10.00’da Ercan Havalimanı’nda olacak.

Saat 10.40’ta Dr. Fazıl Küçük’ün, saat 11.00’de Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini; saat 11.20’de ise Boğaz Şehitliği’ni ziyaret ederek çelenk sunacak TBMM Başkanı Kahraman, anıt defterlerini de imzalayacak.

Kahraman saat 11.40’da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt’u ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kahraman’ı saat 12.20’de kabul edecek.

Kahraman ve heyeti, saat 13.00’te Cumhuriyeti Meclisi’ni ziyaret edip Başkan Sibel Siber ile görüşecek. Ardından saat 13.30’da ise Siber, Kahraman onuruna Lefkoşa Merit Hotel’de yemek verecek.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ömer Kalyoncu ile saat 14.50’de Başbakanlık’ta bir araya gelecek.

Bu görüşmenin ardından Lefkoşa’da tarihi ve kültürel yerlerden Selimiye Camii ile Yunus Emre Kültür Enstitüsü’nü ziyaret edecek olan Kahraman ve beraberindekiler saat 17.40’ta KKTC’den ayrılacak.

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

1940 yılında Rize’de doğan İsmail Kahraman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev alan ve başkanlık da yapan Kahraman, iş hayatında sanayi ve ticaret şirketlerinde icra kurulu başkanlıklarında bulundu. Çalışma Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak görev yapan İsmail Kahraman, 1995 ve 1999 milletvekili genel seçimlerinde 20 ve 21. Dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İstanbul Milletvekili olarak yer aldı.

Kahraman, Refah Partisi’nde ve Fazilet Partisi’nde grup başkanvekilliği yaptı; TBMM Anayasa Komisyonu ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

1996-1997 yılları arasında 54. Refah-Yol Hükümetinde Kültür Bakanı olan İsmail Kahraman AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 22 Kasım 2015 tarihli 2’nci Birleşiminde 26’ncı dönem TBMM Başkanlığı’na seçilen İsmail Kahraman İngilizce biliyor, evli ve dört çocuk babası...