Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, "Biz milletin uyarılarını ve eleştirilerini dikkate alacağız" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, bir haftadır memleketi Sivas'ta gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz bugün ilk olarak Suşehri ilçesine gelerek bir otelin düğün salonunda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla kahvaltılı programda bir araya geldi. Toplantıya Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de katıldı. Burada konuşan Yılmaz, ülke olarak savunma sanayinde önemli gelişmelerin yaşandığını dile getirerek şöyle konuştu:

"İnanıyoruz ki savunma sanayinde güçlü olmayan devletler tam bağımsız olamazlar. Dolayısıyla da savunma sanayi olmazsa olmaz. Askeriyede lojistiğin önemi için "Lojistik nefes gibidir kesilmedikçe anlaşılmaz" derler. Savunma sanayi de öyledir. Savunma sanayi de bir ülkenin nefesi gibidir. Savaşa girdiğinizde işte bu nefesin önemi anlaşılır. Dolayısıyla Allah'a hamd olsun. Tam bağımsız ülke olmanın şartı savunma sanayine sahip olmaktır. Türkiye'de bu alanda çok büyük bir mesafe yaptı. Savunma sanayide ürün olarak yapamadığı hiçbir şey yok. Sadece savaş uçağının konsept tasarımı bitti. Üretime geçilmesi doğrultusunda karar alındı. 2023 yıllarında da milli muharebe savaş uçağımızı da üreteceğiz."

Yılmaz, daha sonra Koyulhisar ilçesine geçerek muhtarlarla bir araya geldi. MHP'li Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli, Başkan Yılmaz'a Koyulhisar domatesi, çerçeve bal ve ceviz hediye etti.

Başkan Yılmaz, son olarak Gölova ilçesine geçerek Kültür ve Sanat Evi'nde vatandaşlarla buluştu. Burada konuşan Yılmaz, 7 Haziran seçimlerine değinerek, bir hükümetin çıkmadığını hatırlattı. Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasadaki yazılı kurallar işledi ve tekrar millete müracaat yolu açıldı. Önümüzde 1 Kasım seçimleri var. Tabi ülkemizin sorunları var. Zor dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin içinden ziyade dışarıdaki ateş çemberi, o ateşi Türkiye'yle de genişletmek istiyorlar. Ancak bu sorunları çözmemiz için güçlü hükümete ihtiyacımız var. Güçlü hükümeti inşallah bu millet bulur çıkartır. Yarın sandığa varacağınız da muhakkak ki kimi istiyorsanız oyu ona verin. Ama verirken şuna karar verin. Zor dönemden geçiyor muyuz? Geçiyoruz. Ülkemizin sorunları var mı? Var. Bu problemler güçlü hükümetle mi çözülür? Zayıf hükümetle mi çözülür? ona karar verin. Hangisi Türkiye için hayırlı olur ona karar vereceksiniz. Bu seçimler milletin seçimidir. Milletin zarara uğramaması için milletin mutlaka siyasetle ilgilenmesi gerekir. 1 Kasım'da sandığa gittiğinizde hangi hükümet bu ülkenin sorunlarını, problemlerini, hangi hükümet tecrübesiyle, bilgisiyle, söylemleriyle, daha öncesinde yapmış olduklarıyla, bu ülkenin sorunlarını çözecekse bu aziz milletimiz inşallah onu seçecektir."

"BU TÜRKİYE'NİN SEÇİMİ"

Yabancı sermayenin yatırım yapması için o ülkede istikrara baktığını söyleyen Yılmaz, "Seçimimiz bizim kaderimiz. Bu seçim Türkiye'nin seçimi, ama nereyi seçersek seçelim bilin ki o bizim kaderimiz oluyor. Muhakkak ki sıkıntılarımız var. Ama bu sıkıntıları çözmenin yolu da yine birlik ve beraberlikten geçiyor. 2015'i kaybettik, çünkü bir hükümet çıkmadı. Bu sürenin Türkiye'ye en büyük etkisi nedir derseniz, seçim süreçlerinin en büyük etkisi Türkiye'nin kalkınması tamamlanmadı. Türkiye'nin kalkınmasının tamamlanması için yeterli sermaye birikiminin Türkiye'de olması lazım. Tasarrufların artması lazım yabancı sermayenin de Türkiye'ye gelmesi lazım. Yabancı sermaye ürkek dolayısıyla önce ülkedeki istikrara bakar. Hangi iktidar var, hangi kararları alıyor, daha önce hangi kararları almış, yaklaşımı nedir ona bakar."ifadelerini kullandı.

"SEÇMENİN UYARISINI DİKKATE ALACAĞIZ"

7 Haziran seçimlerinde seçmenin verdiği uyarıyı dikkate alacaklarını söyleyen Yılmaz, "Biz bu milletin göstermiş olduğu uyarıları dikkate alarak da eleştirileri dikkate alarak sıkıntılı yanlış gördüğünüz işlerde bizleri eleştirici olun, uyarıcı olun. Çünkü devletin sahibi millettir. Bu ana kadar bu millet yanlışı hiç tercih etmedi. 1 Kasım'da sandığa vardığımızda elinizi vicdanınıza koyacaksınız." dedi.