Bakanlar Kurulu toplantısı, TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında başladı.

Bakanlar Kurulu toplantısı, TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında başladı. Toplantının gündeminde Başbakan Davutoğlu'nun bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme, bölgede yaşanan olaylar ve son dönemde artan terör olayları olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilecek görüşmeye katılarak hazırlanan rapora ilişkin bilgi verecek. AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında istikşafi görüşmelere ilişkin hazırlanan raporun parti politikaları kısmına ilişkin bir sunum yapılmıştı. Bugün de bu raporun hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşecek görüşme öncesi bu raporun üzerinde detaylı bir şekilde durulacak.

Öte yandan, son dönemde artan terör olayları da masaya yatırılacak. Başbakan Davutoğlu, dün Twitter adresinden yaptığı açıklamayla liderleri teröre karşı ortak tavır almaya davet etmişti. Bu konunun da Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu, en son CHP Genel Merkezi'nde 13 Temmuz'da görüşmüştü. Başbakan Davutoğlu'na verilen hükümeti kurma görevi 24 Ağustos'ta sona eriyor. Bu kapsamda görüşme trafiğinin de hızlanacağı sinyalleri Parti Sözcüsü Beşir Atalay'dan gelmişti. Atalay, bu hafta içinde sürpriz görüşmeler olacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.