Girne Merit Premium Otel’de yer alan kahvaltıda, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Arınç’ın heyeti de hazır bulundu.

Kahvaltı öncesinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni hükümet döneminde Kıbrıs’la ilişkilendirilerek, Kıbrıs işlerinden de sorumlu bakan olduğunu anımsattı.

KKTC’ye en son 15 Kasım’da geldiğini de anımsatan Arınç, yeni görevi sebebiyle KKTC’ye daha sık geleceğini ve KKTC’yle daha yakından ilgileneceğini ifade etti.

KKTC’ye dün geldiğini anımsatan Arınç, KKTC temasları hakkında bilgi verdi.

TC-KKTC ekonomik programın gözden geçirme çalışmalarının teknik heyet tarafından yapıldığını ifade eden Arınç, ziyaretinin esasa amacının ise teknik heyetlerin kapanış oturumuna katılmak istemesi olduğunu anlattı.

Bülent Arınç, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bakanlar ve heyetlerle kapanış oturumunda bir araya gelerek, yaklaşık 2 saat süren toplantıda son çalışmayı gözden geçirdiklerini söyledi.

Dün KKTC’ye varışı ardından, Ercan Havaalanı’nda gerçekleştiren temel atma törenine de katıldığını anımsatan Arınç, dün ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi’nde Mehmet Akif Ersoy’la ilgili bir ödül törenine de katıldığını kaydetti.

TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün akşam özellikle turizmle ilgili iki meslek kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldiğini de anlatarak, akşamki buluşmada, son gelişmeler üzerine, sektörde alınması gereken tedbirleri konuştuklarını belirtti.

Siyasetin içinde olduğu her dönemde, basınla buluşmak, görüşüp, tanışmak, taleplerini dinleyip öğrenmek istediğini belirten Bülent Arınç, bunu Türkiye’de de yaptığını, bu ziyaretinde burada da gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Görevi dolayısıyla KKTC’yi daha çok ziyaret edeceğini, basını tanımak ve taleplerini dinlemeyi arzuladığı ifade eden Bülent Arınç, bugünkü kahvaltılı buluşmanın da bu amaçla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bugünkü temasları hakkında da bilgi veren Arınç, bugün akşam uçağıyla adadan ayrılacağını söyledi.

Arınç konuşmasının sonunda heyetini medya temsilcilerine tanıttı.

BU AKŞAM 21.05’TE KKTC’DEN AYRILACAK

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün saat 14.30’da LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi binası açılışına katılacak ardından da saat 17.00’de BRT’de HD kanalın yayına başlaması vesilesiyle mülakat verecek.

Arınç bu akşam saat 21.05’te KKTC’den ayrılacak.