KKTC temasları kapsamında, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret eden Başbakan Davutoğlu'nun, burada fidan dikimi sırasında kendisine yardım eden Adıyamanlı asker Ali Aslan ile bir sohbet ettikten sonra telefonla aradığı İstanbul Sultangazi'de yaşayan ailesi, sevinç yaşadı.

Baba Mehmet Nuri Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Ali Arslan'ın ailenin üçüncü çocuğu olduğunu belirtti.

Oğlunun askere gitmeden önce tekstil atölyelerinde çalışarak ailesine katkıda bulunduğunu, bağlama çaldığını, çevresinde çok sevilen bir genç olduğunu dile getiren Mehmet Nuri Arslan, Başbakan Davutoğlu'nun kendilerini araması nedeniyle büyük bir gurur yaşadıklarını anlattı.

Acemi birliğinin ardından oğlunun KKTC’de görevlendirildiğini ve kendisiyle yüz yüze görüşme fırsatı bulamadıklarını dile getiren Arslan, "Çok mutlu olduk, oğlumuzla gurur duyduk. Önce Başbakanımızın aradığına inanmadık. Haberlerden Kıbrıs'ta olduğunu öğrenmiştik. Gururlandık, sevindik. Çok teşekkür ederiz. Oğlumuzun bir an evvel sağlıklı olarak dönmesini istiyoruz. 25 günü kaldı. Bayramdan sonra dönecek inşallah" diye konuştu.

Arslan, Başbakan Davutoğlu'nun telefonunun ardından bütün gün televizyondan haber bültenleri takip ederek, oğlunu izlediklerini anlattı.

Leyla Arslan ise "Allah razı olsun. Oğlumu televizyonda gördüm. Çok mutlu oldum. Çok heyecanlandım. Hiç beklemiyordum" ifadelerini kullandı.

Ali Arslan'ın kız kardeşi Bahar Arslan ise "Telefonu ilk ben açtım. Başbakanımız kendisini tanıttı. İnanmadığımı söyledim. 'Gerçekten benim, inan, inan' dedi. Çok heyecanlandık. Çok mutlu olduk" diye konuştu.