Kolombiya Devlet Başkanı Santos ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından resmi öğle yemeğinde de bir araya geldi.

Santos, yemekten sonra Erdoğan'a sürpriz yaparak, bir dönem Galatasaray futbol takımında kalecilik yapan Faryd Mondragon ile Erdoğan'ı görüştürdü. Görüşmenin ardından Erdoğan, Santos ve Mondragon gazetecilere kısa birer açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı Santos'un kendisine ve heyetine çok anlamlı bir sürpriz yaparak, Mondragon'u saraya davet ettiğini söyledi.

Mondragon'un Türkiye'nin en saygın kulüplerinden biri olan Galatasaray'da 6 yıl başarılı şekilde file bekçiliği yaptığını ifade eden Erdoğan, Mondragon'un futbol kariyerindeki başarılarını takdir ettiğini, son olarak Dünya Kupası'ndaki kurtarışlarını izlediğini söyledi. Mondragon'un Mart ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğini öğrendiğini belirten Erdoğan, kendisini ailesiyle birlikte misafir etmekten memnuniyet duyacağını belirtti.

Mondragon da Türkiye'de unutamadığı, kariyerinin en önemli 6 yılı geçirdiğini belirterek, bugün de futbolu seven iki liderle beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kolombiya Devlet Başkanı Calderon'a da Kolombiya milli takımına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Mondragon, "Türkiye Cumhurbaşkanına da ülkesinde yaşayan Kolombiyalılar'a verdiği destekten, gösterdiği yakın ilgiden, ilişkilerin gelişmesine verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Mondragon, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönerek, Türkçe "Burası sizin eviniz Sayın Başkan" dedi. Erdoğan da İspanyolca "Gracias" diyerek teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı Calderon ile görüşerek, Mondragon'a fahri konsolosluk verdiklerini belirterek, "O işi bağladık" dedi.