CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ali Demirçalı yaptığı açıklamada, TC Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın elektrik faturasını ellerine ulaştığını belirterek konuyu TBMM'ye taşıdı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 100 bin liralık gecikme bedeli olduğunu belirlediklerini söyleyen CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, "Saray'ın vatandaşa maliyeti arttıkça artıyor. Sarayın elektrik faturası ise ortalığı karıştıracak. Sadece bir aylık fatura bedeli 1 milyar (Faturadaki rakam 1 milyon yüzkırkdokuz bin sekizyüzbeş lira onsekiz kuruş) lirayı aşan Saray'ın borcuna da sadık olmadığı ortaya çıktı. Sarayın elektriğini kesecek mert bir memur arıyorum. Vatandaşı bu beladan kurtarsın" dedi.

Ali Demirçalı'nın yazılı açıklaması şöyle;  "18.12.2014 ve 21.01.2015 tarihleri arasındaki elektrik faturası bedeli 1 milyar (Demirçalı, milyonu milyar olarak ifade ediyor) 140 bin 567 TL. Söz konusu dönemde 89 bin 262,053 kilovat elektrik tüketimi yapılmış. Enerji fonuna 8 bin, TRT'ye 16 bin TL'lik kesinti yapılmış. KDV matrahı 974 bin Katma Değer Vergisi ise 175 bin TL. Faturanın son ödeme tarihi ise 18.2.2015 olarak düzenlenmiş. Faturadaki en önemli detay ise önceki dönemden 106 bin 770 TL'lik borcun olması. Faturada bu borç ödenmez ise elektriğin kesileceği belirtiliyor.

Söz konusu devreden borç Saray'ın borcuna sadık olmadığını gösteriyor ya da fatura o kadar kabarık ki ödenememiş. Sarayın elektriğini kesecek mert bir memur arıyorum. Vatandaşı bu beladan kurtarsın. Yoksulluğun, işsizliğin bu kadar arttığı, emeklinin evine ekmek götüremediği bir ortamda sadece Saray'ın Atatürk'ün mirasının katledilerek yapılması, binanın inşaat maliyeti değil bundan sonra da vatandaşın vergileriyle oluşan bütçenin sırtında bir kambur olarak kalmaya devam edeceği ortadadır. Sadece elektrik faturası 1 milyar lirayı aşan bu yapı AKP zihniyetinin topluma bakış açısının da göstergesidir" dedi.

54e314f10f2ab81bac73ef39-(1).jpg

TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu 

Ali Demirçalı, "Hükümet yetkililerinin maliyeti gizlemek, küçük göstermek için 'Burası bir temsil makamıdır' yönündeki açıklamaları ise gülünçtür. Burası ancak savurganlığı, saltanat düşkünlüğünü, yüksek duvarlar arasındaki korkuyu temsil edebilir" dedi.  Ali Demirçalı'nın konuyu TBMM'ye taşıyarak şu sorularımın yanıtlanmasını istedi; "Saray'ın elektrik faturasının yıllık maliyeti nedir?  Dekorasyon, inşaat maliyeti, verilen yemeklerin bütçeye getirdiği yük ne kadardır? Bizim elimize ulaşan elektrik faturasındaki 106 bin liralık gecikme bedelinin nedeni nedir? "