TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a geldi.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakü temaslarına Haydar Aliyev'in mezarını ve şehitliği ziyaret ederek başladı. Azerbaycan ve Türk şehitliğini ziyaret eden Çavuşoğlu, Türk şehitliğindeki hatıra defterini imzaladı. Çavuşoğlu, hatıra defterine şunları yazdı:

"Aziz şehitlerimiz, Kafkas İslam ordusu bünyesinde kahramanca dövüşerek düşman işgalinden kurtardığınız Bakü'de manevi huzurunuzda bulunmanın gururunu yaşıyorum. Sizler, tarihimizin en sıkıntılı dönemi yaşadığı günlerde, Azerbaycanlı kardeşlerinizin bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna canlarınızı feda etmek için bir an dahi tereddüt etmediniz. Kahramanlığınız ve fedakarlığınız unutulmayacak, nesilden nesile yüreklerde taşınacaktır. Azerbaycan'da yazdığınız kahramanlık destanı, sarsılmaz kardeşliğimizin kudretini tüm dünyaya göstermiştir. Akıttığınız kanlar, Türkiye ile Azerbaycan'ı bugün de birbirine kenetleyen en kutsal bağı oluşturmaktadır. Bu vesileyle, Kafkas İslam Ordusunun şehitleri başta olmak üzere, her iki ülkenin bağımsızlık mücadelesinde fedakarlıklarını esirgemeyen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz ruhlarınız şad olsun"

Bakan Çavuşoğlu'nun, Bakü ziyaretinde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Çavuşoğlu, Başbakan Artur Rasizad, Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile de bir araya gelecek.