Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Paris'te 'Charlie Hebdo' adlı mizah dergisine karşı gerçekleştirilen ve masum 12 kişinin ölümü ve 20 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada söz konusu saldırının günümüzdeki şiddeti, görüş ve anlayışlarını korumak veya yaymak için bir araç olarak kullanmayı benimsemiş olanların vahşet vasfını bir defa daha gösterdiği belirtildi.

"Bu saldırı, her şeyden önce, insanlığa ve evrensel değerlerine karşı bir tecavüzdür" denilen açıklamada, saldırıyı yapanların ait olduklarını iddia ettikleri medeniyete büyük bir ihanette bulundukları ifade edildi ve "Bu alçakça saldırının İslamafobik, ırkçı ve yabancı düşmanı çevrelere alan açmaktan başka bir amaca hizmet etmeyeceği açıktır" değerlendirmesi yapıldı.

Ayrıca açıklamada, "Terörün dini, milliyeti, temsil ettiği herhangi bir değer yoktur. Terörizm insanlığa karşı suçtur ve hiç bir gerekçeyle mazur görülemez" ifadesi kullanılarak, şunlar kaydedildi:

"Şiddet kültürünün daha da yaygınlaşmasını, derinleşmesini önlemek, bu tehdidin gündemden düşmesini tüm yönleriyle en ciddi şekilde düşünmek ve gerekli tedbirleri belirleyip almak, tüm insanlık aleminin vazifesidir. Bunda gecikilmemelidir. Aksi takdirde günümüzde gittikçe genişleyen çatışma kültürünün tedavisini oluşturan evrensel hoşgörü anlayışı daha da aşınacaktır. Paris'teki menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin hedeflerinden birinin de bu olduğuna şüphe yoktur."

Bakanlık, bu zor günde Fransız milleti ile dayanışma içinde olduğunu belirterek, hayatını kaybedenlere başsağlığı, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar dilekleri iletti.