TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Kıbrıs'taki garantörlük sistemi konusunda Rum basınında yer alan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile bazı Rum yetkililerin görüştüğü haberlerinin temelsiz olduğunu belirtti.

Bilgiç, Türkiye'nin garantiler konusundaki tutumunun belli olduğunu vurgulayarak "Türkiye, bu konunun müzakere sürecinin nihai aşamasında diğer garantör ülkelerin de katılımıyla beşli formatta yapılacak toplantıda ele alınmasına dair tutumunu muhafaza etmektedir" dedi.

Bilgiç, bir soruya verdiği cevapta şunları kaydetti:

"Rum basınında yer alan ve Sayın Müsteşarımızın bir Rum yetkiliyle yaptığı ileri sürülen görüşmeye atfen, garanti sistemi konusunda ileri sürülen iddialar temelsizdir. Sayın Müsteşarımıza atıfla ifade olunan hususlar gerçeği yansıtmadığı gibi, Rum yetkililerle herhangi bir görüşmede de bulunulmamıştır. Daha önce de müteaddit defalar vurgulandığı üzere, mevcut müzakere sürecinin bir an evvel adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözümle sonuçlanabilmesine yönelik kararlı desteğini sürdüren Türkiye'nin garantiler konusundaki tutumu bellidir."