Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Libya Geçici Hükümeti Başbakanı Abdullah El-Seni’nin, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan son açıklamalarını, daha önceki asılsız ve temelsiz beyanlarında olduğu gibi reddediyoruz" ifadesine yer verildi.

Seni'nin beyanlarının gerçek dışı, Libya halkının Türkiye'ye beslediği hislere tercüman olmadığı ve Libya halkını temsil etmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Seni'nin bu açıklamaları Libya'ya ne gibi 'katkılarda' bulunduğu belli olan komşu bir ülkede yapması da manidardır. Seni'nin ihtiyaç duyduğu meşruiyeti, bölgedeki art niyetli bir takım çevrelerin aleti olarak kazanamayacağı açıktır. Temennimiz, adıgeçenin bir an önce başka ülkelere değil, Libya'ya ve Libya halkının çıkarlarına hizmet etmeye başlamasıdır."

Bunun yolunun "Türkiye gibi Libya'nın gerçek dostu olan ülkelere iftira atarak sataşmaktan değil, Libya'daki tüm taraflar arasında BM gözetiminde yürütülen diyalog sürecine samimi katkılar sağlamaktan" geçtiği ifade edilen açıklamada, Libya'nın layık olduğu aydınlık geleceğin ancak bu şekilde inşa edilebileceği belirtildi.