Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da yürütülen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmalar esnasında 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "5 Kasım 2015 tarihinde, Diyarbakır Dicle bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmalar esnasında, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız derhal helikopter ile hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmışlardır. Ancak durumu ağır olan bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Çıkan çatışmalarda 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiği vurgulanarak, "Bölgede operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.