Şehit cenazesine katılmak için Haran ilçesine gelen TC Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaşanan terör olaylarına rağmen güvenlik güçlerinin görevlerini en üst düzeyde yapmaya devam edeceğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

Hakkari Dağlıca'da şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın cenaze namazına katılmak amacıyla Şanlıurfa'nın Harran ilçesine gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cenazenin definin ardından ilçe merkezinde bulunan Hayat bin Kays el Harran-i hazretleri türbesini ziyaret etti. Ziyaret çıkışında açıklama yapan Bakan Yılmaz, "Bunlar en büyük kayıplar, bir insanın canından daha büyük kayıp yok" dedi. Güvenlik güçlerinin terörle mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bir taraftan da terörle mücadele devam ediyor. Yine vatandaşımızın emniyeti için, ülkemizin huzuru için, güvenlik kuvvetlerimiz görevlerini yapmaya en üst düzeyde devam ediyorlar. Karalı bir şekilde, ne gerekiyorsa yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler. Tabii ki üzüntümüz büyük. Şehidimiz, şehitlerimizden dolayı" diye konuştu.

Türkiye'nin terörün kabul edilemeyeceğini belirten Bakan Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarına da şöyle çağrıda bulundu:

"Türkiye demokratik bir ülke. Türkiye'de tüm siyasi kanallar açık, herkes istediğini söyleyebiliyor. İstediği gibi siyaset yapabiliyor. Böyle bir ülkede, terörün olması hiçbir şekilde kabul edilemez. Burada da her kesimin, görüşü, siyasi anlayışı ne olursa olsun, tüm kesimlerin teröre karşı ortak bir tavır göstermesi ve ilkesel bir şekilde terörü lanetlemesi gerekir. Bir taraftan elbette mücadelelerini sonuna kadar kararlı bir şekilde devam ettirecekler. Diğer taraftan da sivil toplumun da üzerine düşen görevler var. Siyasetin de üzerine düşen görevler var. Hep birlikte terörü lanetlemeliyiz, dışlamalıyız. Artık Türkiye'de teröre yer yok. Ve bununla hiçbir amaçlarına ulaşamayacaklarını da bir kez daha tekrar ediyorum".

Bakan Yılmaz, terörün kalkınmanın ve demokrasinin en büyük düşmanı olduğunu belirterek, terörün kalkınma noktasındaki en bedeli ise Doğu've Güneydoğu'da yaşayan insanları ödettiğimi ifade etti. Yılmaz, "Terör kalkınmanın da demokrasinin de düşmanıdır. Ben defalarca altını da çizdim. Özellikle bu yörelerimiz için. Doğuda Güneydoğu'da yaşayan insanımız, bunun en büyük bedelini ödüyor. Terör maalesef kalkınma sürecimize zarar veriyor, darbe vuruyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, biz kalkınma sürecimizi devam ettireceğiz. Türkiye her geçen gün, her geçen yıl, daha fazla kalkınmış, daha demokratik bir ülke olacak. Buna engel olmaya çalışanlar da amaçlarına ulaşamayacak" dedi.

Yılmaz, şehit edilen tüm polis ve askerlerin yakınlarına başsağlığı diledi.