İbrahim Diran

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 93’üncü yıldönümü nedeniyle resepsiyon verdi.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ndeki resepsiyona Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclis Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı ve Ana Muhalefet Partisi CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik,  Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı bakanlar ile askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Derya Kanbay, konukları selamladıktan sonra, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını okudu.

TC CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Türk milletinin, istiklal ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı kurtuluş savaşının tarihte görülmemiş bir zaferle taçlandırdığını; bu zaferin ardından 29 Ekim 1923’de Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu belirtti.

Türkiye’nin son dönemdeki atılımları sayesinde bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer aldığını belirten Erdoğan, büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla Türkiye’nin dünyada bir ilham kaynağı olmayı başardığını ifade etti.

Erdoğan, “En son olarak 15 Temmuz 2016’da yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit emiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir” dedi 

Recep Tayip Erdoğan, Türk milletinin özgürlüğüne, demokrasine, hükümetine ve devletine sahip çıkmak için gösterdiği azmin, Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümüne denk gelen 2023’deki hedeflere ulaşılmasının en büyük güvencesi olduğunu belirtti.

Türk Milleti ve dostlarının, 15 Temmuz’da yazdığı destandan gurur duyduğunu kaydeden Erdoğan, hem bir terör saldırısı, hem de bir işgal teşebbüsü olan büyük bir badireyi atlattıklarını ifade etti.

Erdoğan, “Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Hedeflerimize ulaşmamızın önüne, ne terör örgütleri, ne de onları kullananlar geçebileceklerdir” dedi.

Tüm Türk vatandaşlarının Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayıp, Türkiye topraklarını vatan kılmak uğruna gazi ve şehit olan vatandaşları yad eden Erdoğan, mesajını“Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve bize dualarıyla destek olan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle tamamladı.

1477810602.jpg1477810562.jpg

1477810564.jpg

1477810599.jpg