Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, PKK'nın baraj inşaatlarına yönelik saldırılarıyla ilgili, "Devlet kamuoyu otoritesini kesinlikle sağlayacaktır. PKK terör örgütüne koca Türkiye Cumhuriyeti Devleti herhangi bir şekilde taviz veremez" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Irak Su Kaynakları Bakanı Muhsin El Asfur ile görüştü. Buluşmanın Irak ile olan birlik beraberliğin pekişmesine vesile olmasını temenni eden Eroğlu, İslam alemindeki sıkıntıların ortadan kalkmasını diledi. Eroğlu, Türk hükümeti olarak Irak'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Irak'ta yaşanan bir terör hadisesinin Türkiye'yi de üzdüğünü dile getiren Bakan Eroğlu, büyük ülkeler tarafından bölgede kardeşi kardeşe kırdırma politikasının uygulandığını kaydetti. Irak'taki su sorununun farkına vardıklarını belirten Eroğlu, Irak'a su verildiğini söyledi. Keban ve bazı barajlardaki bakım nedeniyle kısa bir süre Irak'a su verilmediğini kaydeden Eroğlu şunları söyledi:

"Şu anda 600 metreküp/saniyelere kadar çıktı. Bizim anlayışımızda şu var; "Komşusu açken, bir Müslüman tok yatamaz" Su, hayattır. Sizlere her türlü desteği vereceğiz. İşbirliği imkanlarını arttıracağız. Şimdi birlik beraberliğin daha da pekişme zamanı."

"DEVLET KAMUOYU OTORİTESİNİ KESİNLİKLE SAĞLAYACAKTIR"

Güneydoğu'da PKK terör örgütünün baraj inşaatlarına verdiği zararlara ilişkin Eroğlu, "Şimdi barajları orada vatandaşlarımıza hayat vermek, gelir seviyelerini artırmak, çorak toprakları sulamak, içme suyu, kullanma suyu, sanayi suyu vermek için yapıyoruz. PKK oradaki kardeşlerimizi zulüm ediyor. Ama biz Güneydoğu'daki kardeşlerimizi PKK'nın zulmüne müsaade etmeyeceğiz. Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak'ta su var mıydı? Bunlar barajlarla oldu. Irak'a taahhüdümüz var. 500 metreküp/saniyede su vermek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Haziran ayında yüzde 32,5'luk yağışlarda azalma var. O bakımdan barajları yapacağız. Devlet kamuoyu otoritesini kesinlikle sağlayacaktır. Bu konuda karar aldık, kusura bakmasınlar. Zararını verdiği zaman,, devlet gereğini yerine getirecektir. O konuda kararlıyız. PKK terör örgütüne koca Türkiye Cumhuriyeti Devleti herhangi bir şekilde taviz veremez" ifadelerini kullandı.

Iraklı Bakan El Asfur, Türk halkının Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, "Fırat Nehri'nde olan sular, gerçekten çok zor durumda, tamamıyla sıfıra inmek üzere. Suyun azalması nedeniyle felaket yaşıyoruz. Hem hayvanlarımız ölmekte, hem de hurma ağaçlarımız kurumaktadır. Onunla birlikte IŞİD terör örgütü o bölgeleri kontrol edince problem kat katına arttı" dedi.

Eroğlu, Iraklı meslektaşına doğa fotoğraflarından oluşan albüm hediye etti.