Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bugün 11.00 sıralarında KKTC’ye geldi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün davetlisi olarak gelen Bakan Arslan, KKTC e-Devlet Projesi ile TC-KKTC arasındaki PTT işbirliği anlayışı muhtırasına imza koyacak.

TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ayrıca, Ercan Havalimanı yeni terminal binası inşaatının başlaması ile Ercan-Kırklar ile Ercan-Akıncılar yol yapım projelerinin başlaması nedeniyle düzenlenecek törenlere de katılacak.

Resmi ziyaretlerde de bulunacak Arslan, ilk olarak 11.30’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi.

Arslan 15.30’da Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile bakanlıkta bir araya gelecek. Ardından saat 16.00’da e-Devlet projesine ilişkin imza töreni, 16.15’te de PTT İşbirliği anlayış muhtırası imza töreni gerçekleştirilecek.

Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi’nin yıldönümü vesilesiyle hazırlanan pulların lansman töreni de yine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda saat 16.30’da yer alacak.

Bakan Arslan, Su Temin Projesi tesisleri ile Geçitköy Barajı’nı da ziyaret edecek.

Konuk bakan, yarın saat 10.00’da Cumhuriyet Meclis’i Başkanı Sibel Siber, 10.30’da Başbakanı Hüzeyin Özgürgün tarafından kabul edilecek.

Ercan Havalimanı’nda ve Ercan-Akıncılar yol yapım projesinin başlaması dolayısıyla düzenlenecek törenlere katılacak Arslan, yarın adadan ayrılacak.