Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Tüzük Kurultayı, 28 Haziran Pazar günü yapılacak.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, kurultayın 28 Haziran’da yapılmasını karara bağlayan Parti Meclisi ayrıca, Tüzük Kurultayı ile ilgili yol haritasını belirlemek üzere Merkez Yönetim Kuruluna (MYK) yetki verdi. Tüzük Kurultayı’nın ardından programla ilgili de çalışma başlatılacak.

TDP Parti Meclisi dün akşam Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında toplandı. KTÖS lokalinde gerçekleştirilen toplantıda Tüzük Kurultayı’nın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonuçları, parti politikaları ve önümüzdeki dönem yol haritası üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. 

ÖZYİĞİT: “TDP DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

TDP Genel Başkanı Özyiğit, 2014 yılındaki yerel seçimlerle başlayan değişim sürecinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mustafa Akıncı’nın kazanması ile sürdüğünü belirterek, halkın tüm alanlarda değişim istediğini ortaya koyduğunu kaydetti. 

TDP olarak gerek yerel seçimler, gerekse de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden “başarıyla çıktıklarını, partinin görüş ve politikalarının büyük oranda onay bulduğunu” belirten Özyiğit, “TDP bu yolu halkla birlikte yürümekte kararlıdır. Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözümün yanı sıra, hayatın her alanına dokunacak politikalar üretmeye devam edeceğiz. TDP değişim sürecinin öncüsü olmaya ve halk yararına politikalar üretmeye devam edecektir” ifadesini kullandı.

Ülkede her alanda sıkıntılar yaşandığını, hükümetin ise çare üretme ve halkın sıkıntılarını çözme konusunda yetersiz kaldığını savunan Özyiğit, “Toplumun dayanacak gücü artık kalmamıştır. Bu yapının bu şekilde gitmesi mümkün değildir” ifadesine yer verdi.

“SÜREÇTEN UMUTLUYUZ”

TDP Başkanı Özyiğit, liderlerin, kapsamlı çözüm müzakerelerinin 15 Mayıs’ta başlaması yönünde aldıkları kararı selamladıklarını da belirtti.

Mustafa Akıncı’nın halkın büyük çoğunluğunun onayı ile Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından olumlu bir hava oluştuğunu, bunun müzakerelerin başlatma kararı ile bir adım öne taşındığına dikkat çeken Özyiğit,  “Beklentimiz erken zamanda adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasıdır. Çözümün parametreleri de 11 Şubat belgesinde belirtildiği gibi, iki bölgeli, iki toplumlu, tek egemenliği, tek kimliği ve tek vatandaşlığı içeren bir federasyondur” dedi.

Güven yaratıcı önlemler konusunun da kendileri açısından önemli olduğunu kaydeden Özyiğit, müzakere masasına paralel olarak Maraş ve hidrokarbon konularının teknik masalarda konuşulabileceğini, bunun da bütünlüklü çözüme katkısı olacağını vurguladı.

Son günlerde gündeme gelen bazı kapıların açılması konusuna ilişkin de Özyiğit, TDP olarak kapıların açılmasına destek verdiklerini ifade etti.