Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi 26. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa seçilen Tufan Erhürman'ı tebrik etti.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu sabah telefonla ulaştığı CTP'nin yeni başkanı Tufan Erhürman'a hayırlısı olsun mesajı ileten Özyiğit, ayrıca, Kıbrıs konusunda da birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

İç konular bir yana, özellikle Kıbrıs konusunda varılan son aşamada çözüm ve barış güçlerinin önemine vurgu yapan Özyiğit, Erhürman ile konuşmasında şunları kaydetti:

“Akıncı masada büyük bir titizlikle liderliğini sergilemiş ve ekibiyle yaptığı hazırlıkla, Mont Pelerin’de Kıbrıs Türk tarafının  iyi niyetli tutumunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Anastasiadis’in de çözüme olan inancı ve samimi çabasından şüphemiz olmamakla birlikte, Güney'deki bazı çözüm karşıtı güçlerin süreci tıkamaya çalıştığını gözlemlemekteyiz. Bu sürecin tıkanmadan, ayakları yere basan bir şekilde devam edebilmesi ve kalıcı çözüme ulaşabilmesi için Anastasiadis’e Kıbrıslı Rumların da destek çıkıp engellerin kaldırılmasına katkı koymalarını sağlamak adına, tüm çözüm ve barış yanlısı siyasi parti ve sivil toplumla birlikte hareket etmeliyiz. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde Güney'deki tüm siyasi partilerle yapılacak toplantı ve çalışmaları CTP ile koordineli bir şekilde yapmak arzusundayız”.