KORKAMAZHAN, SAVCILIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), mecliste yaptığı konuşmanın ardından sosyal medya üzerinden hakarete varan saldırılara maruz kalan CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya’ya destek belirtti ve saldırıları yapanları kınadı.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Doğuş Derya’ya hakaret edenler hakkında yasal işlem başlatılması için savcılığı göreve davet etti.

Korkmazhan, “Mücadele arkadaşımız Doğuş Derya, geçtiğimiz gün Meclis’te yaptığı konuşmada, etnik köken ayırımı yapmadan tüm insanlarımızın geçmişte yaşadığı acılara dikkat çekmiş, bir takım tarihsel gerçekleri ortaya koymuş, federal çözüm ve barış yönünde kararlı bir duruş sergilemiştir” dedi.

Abdullah Kormazhan, Doğuş Derya’ya yönelik cinsiyetçi ve faşizan saldırıların, ortaya koyduğu tarihsel gerçekler yanı sıra ataerkil siyasi sistemin ve bu sistemin temsilcilerinin kadının siyasette etkin ve söz sahibi olmasını hazmedemeyişi olduğunu ifade etti.

KTÖS

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, adanın kuzeyinde “ganimetten zengin olan faşistlerle”, “sahte solculara" gerçekler hatırlatılınca, derhal saldırıya geçmeyi ve sosyal medyada hakaret etmeyi bir marifet saydığını savundu. Elcil, “Bildik hareketlerini kamuoyu önünde yapmaktan aciz bu faşistler sosyal medyada kahramanlık yapmaktadırlar” dedi.

Rumların malı mülkü üzerinden servet edinen bu kişilerin Kıbrıslı Türklerin verdikleri mücadeleyle bu ülkeye gelebildiklerini unutmuş göründüğünü savunan Elcil, Kıbrıslı Türklere milliyetçilik ve erkeklik dersi verenlerin kim olduklarını bu toplumun çok iyi bildiğini söyledi.

Şener Elcil, şöyle devam etti:

“Ortaya koydukları yaygara ile savaş suçlarını ve Kıbrıs’ın gerçeklerini gizleyeceklerini sanıyorlarsa çok yanılmaktadırlar. Bu sahte milliyetçilerle ucuz solcular Kıbrıs’ı ve insanları Doğuş Derya’dan daha fazla sevemez. Sosyal medyada yapılan bu aşağılık ve alçakça saldırıları yapanlara aynen iade eder, Doğuş Derya’nın yalnız olmadığını duyururuz”

TDP’DEN DOĞUŞ DERYA’YA DESTEK

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, parti olarak CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya’ya yönelik sosyal medya üzerinden yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Konuyla ilgili olarak bugün yazılı bir açıklama yapan Özyiğit, Kıbrıs’ta çözüm, barış ve federal bir Kıbrıs’a ulaşmanın yolunun, gerçekleri yok saymak ve görmezlikten gelmekle değil, tarihsel gerçekleri kabul ederek olabileceğini söyledi.

Kıbrıs’ta savaşlar olduğunu, bundan dolayı da acı, kan ve gözyaşının yanında tecavüz olaylarının da yaşandığını belirten Özyiğit, Doğuş Derya’nın meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada bu gerçekleri dile getirdiğini kaydetti.

Özyiğit, resmi tarihin propaganda amaçlı tek yanlı bilgiler içerdiğini, oysa yaşananların karşılıklı olduğunu da herkesin bildiğini savundu.

Doğuş Derya’nın Kıbrıs’ta yaşanan acı gerçekleri etnik köken ayırımı yapmaksızın dile getirdiğine dikkat çeken Özyiğit, Kıbrıs’ta çözüm ve barışa ulaşmanın bir yolunun da geçmişte adada yaşanan bu gerçekleri kabul etmekten geçtiğini belirtti. Özyiğit, “Barış içinde daha iyi bir gelecek kurmak istiyorsak, gerçeklerle yüzleşmekten korkmamalıyız. Hatta yapılanlardan ve yaşananlardan dolayı karşılıklı özür dilemeliyiz” dedi.

Kendi yaşadıklarımız kadar, karşı tarafın yaşadıklarının da görülebilmesi ve empati yapılmasının önemine dikkat çeken Özyiğit, “Sizden farklı düşünen, görüşlerinize uymayan düşüncelere katılmayabilirsiniz ancak kimsenin düşüncelerinden ve özgürce ifadelerinden dolayı karşısındakine hakaret etme hakkı yoktur” ifadesini kullandı.

Derya’ya yönelik saldırıların aynı zamanda kadının siyasette etkin ve söz sahibi olmasını hazmedemeyişin de bir göstergesi olduğunu savunan Özyiğit, bu tür çarpık düşüncelerin güçlenmesine asla izin vermeyeceklerini kaydetti.