Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) V. Olağan Kurultayı 6 Aralık 2015 Pazar Günü gerçekleştirilecek. İlçe Kongreleri ile Gençlik Örgütü Kongresi ise kurultay öncesinde Kasım ayı içerisinde yapılacak. 

TDP Parti Meclisi (PM) dün akşam Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan karar uyarınca, TDP V. Olağan Kurultayı 6 Aralık Pazar Günü, İlçe Kongreleri ise şu tarihlerde gerçekleştirilecek: Gençlik Örgütü Kongresi 31 Ekim 2015 Cumartesi, Güzelyurt İlçe Kongresi 8 Kasım 2015 Pazar, Girne İlçe Kongresi 14 Kasım 2015 Cumartesi, Mağusa İlçe Kongresi 21 Kasım 2015 Cumartesi, İskele İlçe Kongresi 22 Kasım 2015 Pazar, Lefkoşa İlçe Kongresi 29 Kasım 2015 Pazar. Kurultay ve Kongrelerin yer ile saatleri ise ileriki dönemde açıklanacak.

TDP PM’nin dün akşam gerçekleştirilen toplantısında ayrıca, Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) bulunan boş üyeliğe Cemal Varoğlu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi (TOCEK) Koordinatörlüğüne ise İsmet Cabacaba getirildi.

Özyiğit: “TDP, ülkenin geleceğini şekillendirmeye adaydır”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit toplantıda yaptığı konuşmada, TDP’nin, yenilenen vizyonu ve genişleyen kadroları ile ülkenin geleceğini şekillendirmeye aday olduğunu söyledi. Ülkede baştan aşağı değişim ve dönüşüm gerektiğini, toplumun da zaten son 2 seçimde bunun mesajını net bir şekilde verdiğine dikkat çeken Özyiğit, ülkede kurulması gerekli yeni düzende TDP’nin mutlaka öncü rol alacağını vurguladı.

TDP olarak kendilerini yeni döneme hazırladıklarını, tüzüğü daha çağdaş, katılımcı ve çağdaş hale getirdikten sonra program çalışmaları ile birlikte kongre ve kurultay hazırlıklarına da başlayacaklarını belirten Özyiğit, “Bir yandan toplumsal konulara çözüm önerilerimiz ile birlikte büyük bir önem gösterirken, diğer yandan da kadrolarımızla birlikte yeni döneme hazırlanmaktayız” dedi.

Kıbrıs Sorunu’nun erken, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümünün yanısıra, içte de sivilleşme ve demokratikleşmeyle birlikte, adil, eşitlikçi ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomik yapı kurmanın şart olduğunu söyleyen Özyiğit, yapanın yanına kar kalmayacak, herkesin mutlaka hesap vereceği bir düzenin kurulması gerektiğini, TDP olarak mücadelelerinin de bu yönde olduğunu vurguladı.