TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP Bölge temsilcileri ile birlikte, bugün Cengiz Topel Hastanesi önünde düzenlenen mitinge katılarak,  TDP olarak Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını vurguladı.

TDP olarak Lefke bölge halkı ve örgütlerinin haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını belirten Özyiğit, “Biz diğer partiler gibi ikircikli tutum içinde değiliz. Duruşumuz nettir” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler, Demokrat Parti-Ulusal Güçler Hükümeti ile Sağlık Bakanlığı’nın konuya duyarlılık göstermeyerek, Lefke ile Güzelyurt bölge halkı arasında bir anlaşmazlığın oluşmasına zemin hazırladığını ileri süren Özyiğit, hükümetin izlediği tutumun yanlış olduğunu savundu.

Hükümetin Cengiz Topel Hastanesi’ne gerekli yatırımı yapmayıp, doktor sayısını azaltarak kapatılmasına zeminini hazırladığını ileri süren Özyiğit, “Hükümet Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmaması konusunda samimi ise, derhal altyapı ve personel eksikliğini giderecek adımları atsın, samimiyetini ancak bu şekilde gösterir” dedi.

TDP olarak Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasına karşı olduklarını, ancak bunun Güzelyurt’ta Hastane yapılmasına karşı oldukları anlamına gelmediğini ifade eden Özyiğit, “Cengiz Topel Hastanesi’ne gereken yatırım ve güçlendirme yapıldıktan sonra, gerekli kaynak bulunması halinde Güzelyurt’a yeni Hastane yapılmasına da karşı çıkmayız” diye konuştu.