TDP Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, ortak etkinlik yapma kararları, TDP Gençlik Örgütü’nün TDP Genel Merkezinde Güney’deki AKEL’in Gençlik Örgütü EDON ve DİSİ Gençlik Örgütü NEDISY ile yaptığı ayrı ayrı görüşmelerde alındı.

Görüşmelerde, “yeniden başlayan müzakere sürecinde çözüm ve barış güçlerinin ortak eylemlilikleri ve yürütülmesi planlanan çalışmaların” ele alındığı, toplantıların bir planlama dahilinde daha sık yapılması üzerinde fikir birliğine varıldığı kaydedildi.

Görüşmelerde “barış kültürünün, sosyalleşerek, tarafların birbirini anlaması ve  farklılıklarına saygı duymasıyla yaygınlaşabileceğine” dikkat çekildiği, bu doğrultuda yaz ayları sürecinde iki toplumlu etkinlikler yapılması üzerinde de fikir birliğine varıldığı belirtildi.

Açıklamada,  Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından başlatılan müzakere sürecinde TDP’nin üzerine düşen görev ve sorumluluk çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğü, bu kapsamda Güney’deki siyasi partilerle görüşmeler başlattığı, TDP Gençlik Örgütünün de bu çerçevede görüşmeler yaptığı ifade edildi.