TDP Gençlik Örgütü Başkanı Atik Kaya yaptığı yazılı açıklamada, çıkarılan tüzükle birlikte büyük mağduriyete uğratıldığını savunduğu eczacılık öğrencilerinin eylem yapmakta haklı olduklarını belirtti.

Sürecin yanlış yönetildiğini, bu nedenle Eczacılar Birliği ile eczacılık fakültelerinde okuyan öğrencilerin kutuplaşmasına neden olunduğunu ileri süren Kaya, hükümetin yanlışta ısrar etmesinin, hem eczacılık okuyan öğrencileri mağdur ettiğini,  hem de sürecin mahkemelik olmasına neden olduğunu iddia etti.

Eczaneler arası mesafe sınırlandırılmasını da öngören tüzüğün, halen eczacılık fakültelerinde okuyan tüm öğrencileri kapsamamasının eşitsizliğe ve büyük bir mağduriyete neden olduğunu belirten Kaya, bu yanlışta ısrar edilmesine anlam veremediklerini kaydetti.

Diğer yandan mesafe sınırlandırması da dahil olmak üzere sektöre bir disiplin getirilmesi yönünde görüşlere de sonuna kadar destek çıktıklarını belirten Kaya, ancak bu yapılırken, kimsenin mağdur edilmemesi gerekliliği üzerinde durdu.

TDP Gençlik Örgütü Başkanı Atik Kaya, yaşananların bir plansızlığın sonucu olduğunu belirterek, yıllardır bu ülkeyi yönetenlerin hangi alanda ne kadar elemana ihtiyaç olduğuna dair bir çalışma yapmamalarının ciddi bir eksiklik olduğunu kaydetti.

Kaya, “Ülkede hangi alanda ihtiyaç var, hangi alanda fazlalık var? Bu fazlalıkların ekonomiye, iş yaşamına nasıl kazandırılacağının konuşulması lazım” dedi.

Eczacılık öğrencilerini mağduriyete uğratan tüzüğün CTP-DP Hükümeti döneminde geçtiğini hatırlatan Kaya, “DP Gençlik Örgütü ile CTP Gençlik Örgütü, eczacılık öğrencilerinin eylemine destek belirterek, bir anlamda alınan kararın yanlış olduğuna dikkat çekmişlerdir. Bu konuda hükümete baskı yapılması en büyük beklentimizdir. Aksi halde verilen destek göstermelikten öteye gitmeyecektir” dedi.