Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), ülkede güvenli gıda için etiketlendirme sistemi ile organik tarıma geçilmenin şart olduğunu vurguladı.

TDP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Dr. Suphi Hüdaoğlu yazılı açıklamasında, zehirli sebze ve meyvelerin insan sağlığı açısından son derece zararlı olduğunu belirtti.

TDP olarak “Güvenli Gıda”  ilkesini savunduklarını ifade eden Hüdaoğlu, güvenli gıdanın, her aşamada kontrolle olabileceğine işaret etti ve hükümetin konuyla ilgili proje üretmesi durumunda, TDP olarak bu projenin her basamağına katkı koymaya hazır olduklarını bildirdi.

Hüdaoğlu, Tarım Dairesi’nin açıklamasına göre, geçen hafta içerisinde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetimlerinde bazı meyve ve sebzelerde limit üstü zirai ilaç kalıntısına rastlandığını kaydetti.

Bu durumun Kıbrıs Türk toplumunun sağlık açısından çok ciddi bir riskle yaşadığını gösterdiğini ifade eden Hüdaoğlu, ülkede insanların yıllardır özellikle kanser, kalp, şeker, tiroit ve hormon gibi birçok hastalıkla boğuştuğunu, bunun en önemli nedenlerinin başında da gıdalarda kullanılan zehirlerin (pestisit) geldiğine dikkat çekti.

Hüdaoğlu, bu yüzden gıda konusunda tedbir alınmasının şart olduğunu belirterek, sorunun köklü çözümünün ancak etiketlendirme sistemi ve Organik Tarıma geçmekle mümkün olabileceğini kaydetti.

Tarladan sofraya kadar belgelendirme ve sertifikalandırma işleminin yapılması gerektiğini belirten Hüdaoğlu, “Satılan meyve-sebzenin kimin tarafından üretildiği, hangi tarihte hangi ilaçların kullanıldığı ve ne zaman hasat edildiğinin” belirtildiği etiketlerin kullanılmasının hem ürünün değerini yükselteceğini, hem de üreticiyle tüketicinin sağlığını koruyacağına inanç belirtti.