KTHY’nin eski merkez binası önüne kurulan çadıra gelen TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP milletvekilleri Mehmet Çakıcı, Hüseyin Angolemli ve Zeki Çeler’e TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Birinci de eşlik etti.

TDP heyeti, KTHY çalışanlarına destek belirterek, çalışanların mücadelelerini daha da yükseltmelerini istedi.
 
“Sokakta kalışımızın 101’inci, çadırda oluşumuzun 50’nci gündeyiz” diyen çalışanlar ateş de yaktı. Çadırda kullanılan plastik sandalyelerin bazıları kırılarak varile atıldı.

Eylemciler bir ara yolu da kesti. KTHY’nin bayrağını açan çalışlar, “Birlik, Mücadele, Dayanışma” sloganı atarak yol kesme eylemini alkışlarla sonlandırdı.

“CAS değil hak istiyoruz”, “Yaş ileriye maaş geriye”, “3. kez sokaktayız” gibi pankartların asılı olduğu eski KTHY merkez binası önünde basına açıklama da yapıldı.

YÜCELEN: “KİMSE, BU SAATTEN SONRA İYİ NİYET GÖSTERMEMİZİ BEKLEMESİN”

Basın açıklamasında ilk sözü “KTHY 64 Mağduru” adına Osman Yücelen aldı.

Yücelen, “Sokakta kalışımızın 101’inci, çadırda oluşumuzun 50’nci gündeyiz. Bu zulme birinin dur demesi gerekiyor. Sabrımız taştı. Kimse, bu saatten sonra iyi niyet göstermemizi beklemesin. Olaylara müdahale şanımız kalmadı” şeklinde konuştu.

“70 GÜN DAHA KİM DAYANACAK?”

Devletten alacakları olduğunu ancak bunları alamadıklarını söyleyen Yücelen, “101 gündür bir kuruş para alamadık. ‘İşe alınmanız Ocak’ta deniliyor’ ama biz bir kıpırdanma, bir yasa hazırlığı görmüyoruz. Burada 70 gün daha kim dayanacak?” diye sordu.

“ARKADAŞLARIMIZIN CEBİNDE BENZİN PARASI DAHİ YOK”

Osman Yücelen, katkı sözü de aldıklarını ancak bu sözün de tutulmadığını savunarak, “Arkadaşlarımızın cebinde benzin parası dahi yoktur. CTP-DP hükümetini son kez uyarıyorum. Elimizi bir an önce tutun. Ateş yandı. Bundan sonra olacak olaylarda bu insanların önüne polis koyup dövdürtürseniz artık sokağa çıkmayın…” dedi.

Yücelen KTHY mağdurları ve aileleri adına TDP heyetine teşekkür etti.

ÖZYİĞİT: “KTHY BİLGİSİZ, BECERİKSİZ, BASİRETSİZ YÖNETİCİLER TARAFINDAN BATIRILDI”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de yaptığı konuşmada, 4 yıl önce ülkenin göklerdeki temsilcisinin yere indirildiğini belirterek, “KTHY bilgisiz, beceriksiz, basiretsiz yöneticiler tarafından batırıldı” dedi.

“KTHY’yi kimler batırdı, bu kişilerin yakasına yapışıldı mı, devletin kurumlarına el atılmaması için ne gibi tedbirler alındı?” diye soran Özyiğit, bu konularda hiçbir adım atılmadığını savundu.

Muhalefette başka, iktidardayken başka davranıldığını belirten Özyiğit, “İkiyüzlü bir durumla karşı karşıyayız. Şu anda iktidarda olan 2 parti KTHY kapatılırken sokaklarda bizimleydi, yanınızda duracaklarının sözünü verdi, koltuğa oturunca tam tersi oldu” görüşünü savundu.

 “YA YARIN BAKANLAR KURULU’NDA ADIM ATARLAR, YA DA BUNDAN SONRA HERHANGİ BİR ADIM ATACAKLARINA KİMSEYİ İNANDIRAMAZLAR”

2015 bütçesinin Şubat’tan itibaren uygulamaya gireceğini savunan Özyiğit, bu ayda Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle seçim yasaklarının başlayacağını belirterek “Yarın Bakanlar Kurulu’nda adım atsınlar yoksa bundan sonra herhangi bir adım atacaklarına kimseyi inandıramazlar” dedi.

TDP milletvekillerinin geçtiğimiz gün KTHY mağdurlarının maaş intibaklarıyla ilgili Meclis’e önerge verdiğini söyleyen Özyiğit, “Orda bile iki yüzlülük yapıldı. Arkadaşlarımız bu konunun ivedilik sırasının başına gelmesini talep ederken Başbakan bunun rutin halde devam etmesini istedi. Başbakan Yardımcısı Meclis’e bile gelmedi” iddiasında bulundu.

Cemal Özyiğit, TDP’nin tüm kadrolarıyla ve gücüyle KTHY mağdurlarının yanında olduğunu vurguladı.

ÇAKICI: “BELLİ Kİ MÜCADELE YOLU GÖRÜNÜYOR”

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, hükümetin özellikle KTHY çalışanlarının maaş intibakları ve hakların geri verilmesi konusunda olumsuzluk belirttiğini savunarak, “Bu önemli bir göstergedir. Belli ki mücadele yolu görünüyor” dedi.

Çakıcı, “Eğer konuştuğumuz samimiyetse, sözünün eri olmaksa yanınızda duran tek siyasi olarak biz kaldık. Meclis’te de dışarıda da yanınızda olmaya devam edeceğiz” diyerek TDP’nin maaş intibakları konusunda Meclis’e verdiği önergeye işaret etti.

ANGOLEMLİ: “KAVGANIZIN DOZUNU ARTIRIN”

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli ise konuşmasında, “Şimdi mücadelenizi yükseltme zamanıdır. Bütçe meclistedir. O bütçeye sizin için bir şeyler konulması için yasal değişiklik gerekir, yasa gerekir. Onun için bugünlerde kavganızın dozunu artırın” dedi.

Angolemli, TDP olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydederek, “Hükümet edenlerin belediye başkanları, gençlik kolları burayı ziyaret etti, takdirle karşıladım. İkinci adımı atmalarını bekliyorum ve buradan onlara çağrıda bulunuyorum; aynı ziyareti kendi partinize de yapın. Hiçbir hükümet kendi içinden gelen istemi geri çeviremez” ifadesini kullandı.

HÜDAOĞLU: “ÖZELLEŞTİRMEYLE ÜLKEDEKİ DEĞERLERİN NASIL PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu ise konuşmasında “Burada özelleştirmeyle ülkedeki değerlerin nasıl peşkeş çekildiğini görüyoruz. Kıbrıslı Türklerin onlarca yıllık deneyimlerini birilerine verirken insanları sokağa atıyorlar” dedi.

Hüdaoğlu, hükümetin muhalefeti dinlemediğini savunarak, “En azından kendi içlerindeki sesleri dinlesinler” ifadesini kullandı.

Suphi Hüdaoğlu, “Sol, gerçekten  ideolojisini içselleştirdiyse ‘biz şu anda ne yapıyoruz’ diye kendini sorgulasın. Aksi takdirde sadece KTHY çalışanları değil Kıbrıs Türk halkı örselenmeye devam edecek” dedi.