Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve beraberindeki heyet, Yenierenköy Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ve  belediye çalışanları ile görüştü.

TDP’den yapılan açıklamaya göre  Genel Başkanı Cemal Özyiğit, birçok belediyede olduğu gibi, Yenierenköy Belediyesi’nin de hatalı ve popülist yönetim anlayışı nedeniyle batağa sürüklendiğini, bunun sonucunda da hem çalışanların, hem de halkın büyük mağduriyete uğratıldığını ifade etti.

Mevcut şartlarda başkan ve yönetiminin bu yükün altından kalkmasının mümkün olmadığını belirten Özyiğit, “Hükümet, belediye yönetimi, çalışanlar ve  yetkili sendika ortak akılda buluşmak zorundadır, aksi takdirde herkes kaybetmiş olacaktır” dedi.

TDP Başkanı Özyiğit, yılların hatalı yönetimlerinin tıpkı 2-3 yıl önce Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) olduğu gibi çalışanlar ile halkın mağdur olmasına neden olduğunu belirterek, bundan önceki başkan ve yönetimler tarafından belediyede yaratılan yapıda gelir-gider dengesinin bozulduğuna, belediye kaynaklarının tüketildiğini ve sürecin tıkanma noktasına geldiğine dikkat çekti.

Yaratılan kaos nedeniyle 12 köye hizmet veren belediyenin çalışmalarının durma noktasına geldiğini, halkın hizmet alamadığını belirten Özyiğit, geçmiş yıllarda Lefkoşa’da yaşanan görüntülerin, çöp dağlarının benzerinin şimdi de bölgede yaşanmakta olduğunu ifade etti.

Gelinen aşamada sorunun en erken zamanda çözüme kavuşturulması gerektiğini, bunda da hükümete büyük görev düştüğünü belirten Özyiğit, “Konunun bir gün bile ertelenme lüksü yoktur. Başta hükümet, belediye yetkilileri ve çalışanların sendikası olmak üzere ilgili taraflar biran önce bir araya gelmeli ve ortak akılla zorunu çözmelidirler” ifadelerini kullandı.

1449919828.jpg

1449919811.jpg

1449919847.jpg