Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) adanın yeniden birleştirilmesi ve barış vizyonuna yönelik güçlü bir mesaj vermek amacıyla  cumartesi günü iki toplumlu kültür festivali düzenliyor.

“Unite Cyprus”  isimli festival eş zamanlı olarak Ledra Caddesi’nin sonunda ve Büyük Han civarlarında gerçekleştirilecek.

Müzik, kültürel olaylar, sergiler, edebi olaylar ve el sanatlarının yer alacağı festivalin açılışı DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitu ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit tarafından saat 11:00’de Lokmacı Kapısı yakınlarındaki ara bölgede gerçekleştirilecek.

TDP ile DİSİ, festivalle ilgili bilgi vermek amacıyla saat 10:45’te ara bölgede bir basın toplantısı düzenledi.

Dayanışma Evi’nde yer alan basın toplantısında DİSİ adına Meclis Grup Başkanı Nikos Tornaridis, TDP adına da Genel Sekreter Asım İdris bir konuşma yaptı.

Basın toplantısında DİSİ Siyasi Planlama Sekreteri Haralambos Stavridis ile TDP Parti Meclisi Üyesi Evrim Benzetsel de hazır bulundu.

TDP ile DİSİ arasında yakın bir iş birliği olduğu kaydedilen basın toplantısında ,düzenlenecek festivalle iş birliklerinin kapsamının genişletildiği kaydedildi.

Festivalde farklılıkları, benzerlikleri ve ortak mirasıyla Kıbrıs’ın kültür zenginliğine dikkat çekmenin amaçlandığı dile getirilen konuşmalarda, tüm Kıbrıslıların katılımıyla ortaya konacak kültürel ve artistik olayların yeniden birleşme ve barış vizyonuna yönelik güçlü bir mesaj olacağı belirtildi.

Basın toplantısında festivale katılacak olan tüm sanatçı ve kültürel gruplara teşekkür de edildi ve iki partinin adanın yeniden birleştirilmesi ve tüm Kıbrıslıların birlikte yaşamasına  yönelik  iş birliğine devam edeceği kaydedildi.